Učenje na svježem zraku: VII. OŠ Varaždin dobit će učionicu na otvorenom Foto: Grad Varaždin

Učenje na svježem zraku: VII. OŠ Varaždin dobit će učionicu na otvorenom

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 17:23h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Ivan Čehok u petak je s ravnateljem VII. osnovne škole Varaždin Juricom Hunjadijem obišao radove na uređenju nove školske učionice na otvorenom.

- Učionica će biti multifunkcionalna gdje će djeca moći odrađivati skoro kompletne sadržaje, odnosno bit će opremljena sa svim učioničkim materijalom, a najveća joj je prednost što je vani, uz zelenilo, na svježem zraku - najavio je ravnatelj škole te spomenuo da kreću i pozivi za prijavu na natječaj za gradnju okretišta, odnosno stajališta autobusa preko puta škole.

- Mi smo nastojali u ove četiri godine urediti i dograditi i tamo gdje je još potrebno napraviti učionice i sportske dvorane svih škola. U tome smo uspjeli. No, idemo s nečim što je apsolutno nadstandard u Hrvatskoj, a to su učionice na otvorenom. Jedna je napravljena na III. osnovnoj školi, a sada se radi i ovdje na VII. OŠ. Jasno je da su u ovakvim pandemijskim uvjetima nastava na otvorenom i učionica na otvorenom prijeko potrebne i sretan sam i pohvaljujem sve ravnatelje koji razmišljaju o tome. Grad će uvijek to podržati. Uz to, mi ovdje financiramo i prijevoz iznad standarda učenika, a evo financirat ćemo i pristupni put i okretište za autobuse kako se više ne bi stvarale više gužve i da djeca budu sigurna. Nakon izgradnje novog vrtića u Donjem Kućanu, prostorije starog vrtića su slobodne i škola sada to koristi za svoj produženi boravak. Čestitam i ravnatelju i svim djelatnicima. S novim vrtićem, obnovom škole, komunalnom obnovom Kućana, i ovaj dio grada postat će potpuno istog standarda i jednak svim dijelovima grada. Nama je do toga stalo, da sva djeca imaju jednake šanse i jednake mogućnosti – rekao je gradonačelnik prilikom obilaska radova.

VII_os_varazdin_otvorena_ucionica_14052021_1.jpg

VII_os_varazdin_otvorena_ucionica_14052021_2.jpg

VII_os_varazdin_otvorena_ucionica_14052021_3.jpg

VII_os_varazdin_otvorena_ucionica_14052021_4.jpg