Učenici VI. OŠ Varaždin prikupili više od 270 knjiga i slikovnica za djecu na Pedijatriji Foto: VI. osnovna škola Varaždin

Učenici VI. OŠ Varaždin prikupili više od 270 knjiga i slikovnica za djecu na Pedijatriji

V.M./Varaždinske vijesti | 16.2.2017. u 13:37h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana darivanja knjiga 14. veljače i Dana djece oboljele od malignih bolesti ove je godine VI. osnovna škola Varaždin napravila lijepu akciju za djecu koja su smještena na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.

Projekt pod nazivom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“ aktivnost je svih učenika škole. Oni su od 13. do 15. veljače sakupljali slikovnice, knjige i društvene igre.

Sakupljeno "knjižno i slikovničko blago" predano je Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin, a njime će se opremiti dječje bolesničke sobe i pedijatrijske čekaonice varaždinske bolnice. Sakupljeno je više od 270 knjiga i slikovnica te preko pedeset društvenih igara. Većina prikupljenog predana je Odjelu pedijatrije, a dio će biti predan Odjelu dječje onkologije Instituta za tumore u Zagrebu.

Knjižničar škole Miroslav Cmuk i učiteljica hrvatskog jezika Ivana Canjuga su 15. veljače s učenicima posjetili Odjel pedijatrije i predali donaciju voditeljici Odjela doktorici Nataši Mesarić Antončić.

- Učenici i roditelji naše škole ponovo su pokazali veliko srce, spremnost za pomaganjem i dijeljenjem kao i uvijek kada provodimo neku humanitarnu aktivnost. Ovo je bila još jedna u nizu takvih aktivnosti na koje se rado odazivaju učenici, roditelji i učitelji naše škole - istaknula je učiteljica Ivana Canjuga.

Učenike i učitelje srdačno su primili Voditeljica odjela, doktorice i medicinske sestre pripremivši im prigodan domjenak. Djelatnici Pedijatrije bili su oduševljeni prikupljenim i sa zelenim svjetlom ravnatelja bolnice, doktora Nenada Kudelića, rekli kako se nadaju da suradnja VI. OŠ i bolnice ovdje neće prestati.

Galerija slika