Učenici Strojarske i prometne škole uskoro će dobiti poligon za vježbu vožnje Foto: VV arhiva / ilustracija

Učenici Strojarske i prometne škole uskoro će dobiti poligon za vježbu vožnje

Varaždinske vijesti | 12.12.2023. u 12:44h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu, a u nazočnosti župana Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslava Huđeka, potpisan je Sporazum o otkupu zemljišta za izgradnju Poligona za praktičnu vježbu i edukaciju.

121223_potpisivanje_sporazuma_strojarska_skola_poligon_3.jpg

Poligon će biti namijenjen učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin za praktičnu vježbu upravljanja motornim vozilom prije uključivanja u promet.

Otkup zemljišta financirala je Varaždinska županija u iznosu od 62.479 eura, a Sporazum su potpisali ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin Snježana Klarić i direktor Varkoma Bruno Ister.

Ravnateljica Snježana Klarić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

- Ovo je važan trenutak za našu školu, zbog toga što se u okviru Centra izvrsnosti iz prometa uređuje praktikum za vozače motornih vozila, a mi zapravo dobivamo mjesto gdje će se odvijati vježbe i edukacije naših učenika, odnosno jedan odličan poligon za takvu vježbu i samim time i profesori i učenici dobivaju na kvaliteti - rekla je ravnateljica Klarić.

121223_potpisivanje_sporazuma_strojarska_skola_poligon_2.jpg

Direktor Varkoma Bruno Ister je naznačio kako mu je drago da Varkom sudjeluje u ovakvom projektu.

- Drago nam je da sudjelujemo u jednom ovakvom kvalitetnom projektu, jednom od mnogobrojnih projekata koje Varaždinska županija priprema na području obrazovanja. Varkom je to prepoznao i dao punu podršku Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin koja je nositelj samog projekta -rekao je direktor Varkoma.

U ime Varaždinske županije resorni je pročelnik Huđek istaknuo kako je ovaj projekt na tragu izvrsnosti u obrazovanju kojeg provodi Varaždinska županija.

- Realizacija projekta će svakako dati dodatnu vrijednost u sektoru prometa, te se nadamo poboljšanju pedagoškog standarda kojeg ima naša Strojarska i prometna škola - zaključio je Huđek.

121223_potpisivanje_sporazuma_strojarska_skola_poligon_1.jpg