Učenici, pratite stranice svojih škola, neke već objavile način organizacije nastave od 7. rujna Foto: Ilustracija

Učenici, pratite stranice svojih škola, neke već objavile način organizacije nastave od 7. rujna

IHR/Varaždinske vijesti | 1.9.2020. u 14:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Do kraja ovog tjedna škole bi na svojim web stranicama trebale objaviti sve detalje oko organizacije nastave u novoj školskoj godini. To se može zaključiti po informacijama koje su dosad objavljene na internet stranicama osnovnih i srednjih škola Varaždina i Varaždinske županije. Ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos još prošli tjedan najavio kako će danas, odnosno 1. rujna, biti objavljeni svi detalji oko organizacije nastave na toj školi, a uskoro će detaljne informacije roditeljima i učenicima biti objavljene i na Prvoj gimnaziji Varaždin.

- Budući da su u tijeku konzultacije s Vijećem roditelja i Vijećem učenika, dok su konzultacije Nastavničkog vijeća već održane u petak, sve detalje o načinu provođenja nastave u Prvoj gimnaziji Varaždin, školske provedbene detaljne upute, kao i informacije o organizaciji nastave prvog dana 7. rujna objavit ćemo do četvrtka, 3. rujna. Hvala vam na razumijevanju, ostanite zdravi! - objavljeno je na stranicama Prve gimnazije Varaždin za koju je prošli tjedan najavljeno da prelazi u rad u dvije smjene, kao i Druga gimnazija Varaždin. Ta je škola na internet stranicama već objavila popis razreda čiji će učenici od 7. rujna na nastavu ujutro, odnosno popodne, ali i neke druge, korisne informacije.

- Od 7. rujna Druga gimnazija Varaždin počinje raditi u dvije smjene, poštujući sve upute Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a vezano za epidemiološke mjere zaštite od COVID-19. Osnivač, Varaždinska županija, za svakog će učenika osigurati po dvije pamučne maske koje su učenici obavezni nositi u svim prostorijama škole, osim za vrijeme nastave u učionici (osigurana propisana razdaljina). Na ulazu u školu svakom će se učeniku mjeriti temperatura beskontaktnim toplomjerom, aparati s dezinfekcijskim sredstvima nalaze se na svakom katu škole, a bit će osigurani i u svakoj učionici u kojoj će se izvoditi nastava - objavljeno je na internet stranicama te škole.

Navedeno je da će se prvi dan nastave održati sat razredne zajednici te upisi, a redovna nastava počinje od drugog nastavnog sata prema rasporedu sati za sve učenike.

- Od 7. rujna u Drugoj gimnaziji Varaždin obavezno je nošenje maski za sve učenike i djelatnike škole. Dvije pamučne maske osigurava Varaždinska županija i dijelit će se prvog dana na ulazu u školu - objavljeno je na internet stranicama te škole.

Iz Srednje škole Novi Marof svoje učenike su obavijestili da 7. rujna počinje jednosmjenska nastava.

- Školski tim razrađuje plan organizacije nastave poštivajući preporuke nadležnim tijela, a o istom ćemo vas informirati tijekom narednog tjedna.

Uskoro više informacije, pratite nas online! - objavljeno je na stranicama te škole.

I iz Srednje škole Ivanec poručuju kako će konkretne upute za učenike te škole biti objavljene uskoro, a iz Medicinske škole Varaždin mole roditelje i učenike da se pridržavaju uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 u novoj školskoj godini. U Glazbenoj školi Varaždin sutra, 2. rujna održat će se Vijeća učenika i Vijeća roditelja nakon čega će biti poznati svi detalji oko organizacije nastave u toj školi.

Što ih čeka prvi dan nastave i u novoj školskoj godini ovaj tjedan trebali bi doznati roditelji i učenici varaždinskih osnovnih škola, iako se za neke već zna da prelaze u dvosmjenski rad.

- S obzirom na to da se u školi provodi energetska obnova s opsežnim radovima, a u isto vrijeme Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo upute i mjere vezane za Covid-19 i početak nove školske godine, obavještavamo vas da ćemo sve upute za početak nove školske godine na web stranici škole objavljivati od srijede 2. rujna - piše na internet stranicama te škole.

Podsjećamo, nakon prošlotjednog sastanka ravnatelja varaždinskih osnovnih škola s osnivačem, ta bi škola, s V. OŠ Varaždin trebala raditi u dvije smjene zbog radova na energetskoj obnovi koji su u tijeku. Za sutra je predviđen novi sastanak ravnatelja varaždinskih osnovnih škola s osnivačem, nakon čega bi se trebalo znati sve oko organizacije nastave u drugim varaždinskim osnovnim školama.

Označeno u