Učenici OŠ Vinica prvi na državnom natjecanju Prometna Učilica

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 16:48h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi Vinica, dodijeljene su prošle srijede, 30. siječnja, nagrade najuspješnijim natjecateljima na državnom natjecanju Prometna Učilica.

Osnovna škola Vinica osvojila je ukupno prvo mjesto na ovom natjecanju te je za to nagrađena kao ustanova, a također su učenici, koji su postigli najbolje pojedinačne rezultate, osim pohvalnice, dobili i vrijedne pojedinačne nagrade.

Nagrade su uručene Simonu Krobotu, učeniku 3. razreda za osvojeno prvo mjesto u svojoj dobnoj skupini, Teu Cesaru, učeniku 2. razreda za osvojeno drugo mjesto i Jakovu Hrgaru, učeniku 4. razreda za osvojeno četvrto mjesto u njegovoj skupini.

Pohvalnice su uručene i drugim učenicima Osnovne škole Vinica koji su u svojim kategorijama bili među prvih 10 učenika pa su tako pohvalnice primile Gabriela Kapljić i Paula Domunkoš iz prvog razreda te Gabriela Krobot iz petog razreda.

Ovom prigodom uručena je pohvalnica učitelju tjelesne i zdravstvene kulture Branimiru Štimecu, mentoru na natjecanju, te ravnateljici škole Mirjani Jambriško koja je istaknula da je ovaj uspjeh ostvaren zbog angažmana svih koji su mogli utjecati na rezultat od učenika, roditelja, mentora do razrednika i učitelja koji su ustupali dijelove svojih satova za rješavanje Prometne Učilice u školi.

Učitelj Branimir Štimec, koji provodi edukaciju i pripremu djece za sigurno sudjelovanje u prometu, napomenuo je da Osnovna škola Vinica trenutno posjeduje 10 bicikala, koji su dobiveni kroz sudjelovanja u raznim natjecanjima i projektima u koje se uključuje i Općina Vinica, a ti bicikli služe za daljnju edukaciju djece.

Svake godine 40-ak učenika položi ispit za upravljanje biciklom, a cilj je da osim samog polaganja ispita, djeca budu stvarno spremna za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu. Kako je istaknuo, prednost je Prometne Učilice što osim djece, educira i roditelje.

Nagrade su zajednički uručili Miron Huljak policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske, Davor Bezak, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu te Sandra Kabalin i Milan Stevanović iz poduzeća „Moj telekom“ Zagreb, partnera u provođenju projekta.