Učenici OŠ Kneginec Gornji na koncertu Zagrebačke filharmonije u KD Vatroslava Lisinskog Foto: OŠ Kneginec Gornji

Učenici OŠ Kneginec Gornji na koncertu Zagrebačke filharmonije u KD Vatroslava Lisinskog

Varaždinske vijesti | 7.5.2023. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

U srijedu, 3. svibnja učenici OŠ Kneginec Gornji posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. U sklopu Tjedna glazbe, a u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, Zagrebačka filharmonija održala je koncert za najmlađu publiku - učenike osnovnih škola.

Uz stručno i edukativno osmišljen glazbeno-scenski program (stariji se ljubitelji glazbe sjećaju ciklusa Koncerti za mlade slavnog američkog skladatelja i dirigenta Leonarda Bernsteina), učenici su pozorno pratili Simfonijsku suitu Šeherezada, op. 35 ruskog skladatelja Nikolaja Rimskog-Korsakova.

Pod dirigentskim vodstvom maestra Tončija Bilića, zagrebački su filharmoničari publici pružili nezaboravan glazbeni doživljaj i užitak. Spomenuti je koncert hvalevrijedan projekt Hrvatske glazbene mladeži i Zagrebačke filharmonije te očiti primjer brojnih pozitivnih učinaka susreta djece sa „živim“ orkestrom.

Nakon koncerta, učenici Neva Vešić-Gran, Mona Pantaler i Mihael Šarko pripremili su i proveli uz pomoć svog učitelja glazbene kulture prof. Josipa Levatića intervju s gospodinom Mariom Šincekom, prvim trombonistom Zagrebačke filharmonije i docentom na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Prof. Šincek im je vrlo slikovito i u detalje opisao svakodnevni život i rad glazbenika u orkestru ZF-a.

- Vjerujemo da je ovaj koncert, a ujedno i nastavni sat u sklopu izvanučioničke nastave, učenicima ostavio neizbrisiv glazbeni utisak - poručili su iz škole.

os_kneginec_koncert_lisinski_03052023.jpg