Učenici OŠ Beletinec u Županijskoj palači pohvaljeni za svoje humanitarne akcije Foto: Varaždinska županija

Učenici OŠ Beletinec u Županijskoj palači pohvaljeni za svoje humanitarne akcije

Varaždinske vijesti | 15.5.2018. u 21:10h | Objavljeno u Društvo

Predstavnici svih razreda Osnovne škole Beletinec u pratnji ravnateljice škole Nataše Fadige posjetili su Županijsku palaču gdje ih je primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja ih je upoznala s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koje županijska vlast provodi na mnogim područjima, od formiranja i rada Centara izvrsnosti, ulaganja u školsku infrastrukturu, pokretanja besplatnog prijevoza, ali i privlačenja financijskih sredstava iz EU fondova za razvoj škola kojima je Županija osnivač.

- Nema ljepšega protokola, nego susresti se s učenicima naših škola, čuti njihova razmišljanja, želje, ali i potrebe. To je dobra praksa da se školarci upoznaju s našom bogatom povijesti, ali i čuju mnoge aktualnosti. Ovaj prijem je prilika da zahvalimo učenicima i nastavnicima Osnovne škole Beletinec koji tradicionalno organiziraju humanitarne akcije u kojoj prikupljaju sredstva za našu Zakladu Vita. Posebno mi je drago da su u tu akciju uključeni svi učenici, od prvoga do osmoga razreda te su tako pokazali veliko srce i razumijevanje za bolesnu djecu kojima je pomoć potrebna. Tako su u posljednjoj akciji prikupili vrijedne 1.832 kune te su dokazali da radom i dobrom voljom mogu postići značajne stvari, a malim gestama pažnje učiniti puno za one koji su u nevolji i potrebi – rekla je Natalija Martinčević.

Također je dodala kako je Osnovna škola Beletinec odličan primjer rada s učenicima, razvijanja kreativnosti kod djece itd.

- Moram spomenuti školsku zadrugu „Beletinček“ u kojoj učenici razvijaju svoje vještine, posebno u keramici. Također doprinose razvoju i prepoznatljivosti same škole, svoje Općine, ali i cijele Varaždinske županije - zaključila je Martinčević.

Ravnateljica škole Nataša Fadiga zahvalila je posebnoj savjetnici na toplome prijemu te je naglasila kako učenici sudjeluju na mnogobrojnim domaćim i inozemnim natjecanjima te postižu dobre rezultate i na taj način promoviraju Varaždinsku županiju. Nakon prijema učenici su u pratnji ravnateljice škole razgledali Županijsku palaču.

osnovna_skola_beletinec_-_zupanijska_palaca_2.JPG