Učenici iz Osnovne škole Šemovec posjetili Županijsku palaču

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.11.2016. u 19:19h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici trećih razreda Osnovne škole Šemovec u pratnji svojih učiteljica posjetili su Županijsku palaču te se upoznali s bogatom poviješću same Županije, ali s projektima koje ona provodi na području obrazovanja.

Učenici su razgledali Skupštinsku dvoranu, gdje su se susreli sa zamjenikom župana Varaždinske županije Alenom Kišićom koji ih je upoznao sa svojim radom, nadležnostima te poslovima koje obavlja obnašajući dužnost zamjenika.

Koliko općina ima Varaždinska županija, koliko stanovnika, kako izgleda radni dan zamjenika župana, koliko ima suradnika, ima li uopće slobodnog vremena, samo su neka od pitanja koja su zanimala učenike.

Zamjenik župana nije krio zadovoljstvo posjetom učenika koji su mu zbog svog znanja, radoznalosti i iskrenosti bili veoma ugodno društvo, a naznačio je kako učenici iz mnogih škola diljem Županije dolaze u posjet palači te da su uvijek rado viđeni gosti.

- Drago mi je da su danas ovdje učenici iz Šemovca te da su nas odlučili posjetiti. Naime, uvijek rado primamo naše učenike, jer su oni naša budućnost, a tko zna, možda jednog dana među njima dobijemo novog župana ili županicu ili nekog drugog dužnosnika – rekao je zamjenik župana.

Nakon susreta sa zamjenikom župana učenici su krenuli u razgledavanje Male dvorane gdje su se upoznali s obnašateljima dužnosti župana kroz povijest te se ujedno i upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije.

Također su odslušali i zanimljive pripovijesti o ratničkim danima slavne Husarske pukovnije, a velik interes među njima pobudila je i izložena uniforma Husarske garde Varaždinske županije.