Učenici IV. OŠ Varaždin oslikali i iskrojili "plesne haljine" i pokazali kako je lektira - zabavna! Foto: IV. OŠ Varaždin

Učenici IV. OŠ Varaždin oslikali i iskrojili "plesne haljine" i pokazali kako je lektira - zabavna!

VV | 18.5.2021. u 19:21h | Objavljeno u Društvo

U IV. OŠ Varaždin već godinama živi projekt "Cvjetna lektira" koji marljivo provode učiteljice i učenici drugog razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom.

Projekt se provodi s ciljem ostvarivanja kreativnijeg odnosa prema učeničkoj lektiri, stjecanja stvaralačkog iskustva, poticanja mašte i kreativnosti, uživanja u čitanju i ljubavi prema knjizi. U tu svrhu učenici čitaju slikovnicu "Plesna haljina žutog maslačka" Sunčane Škrinjarić koja je predložak za sve ostale aktivnosti projekta.

- Učenici 2. a, b i c razreda naše škole i njihove učiteljice Marija Ilić-Konjić, Jasminka Jalšić, Gordana Foder i školska knjižničarka Marina Mavrek uključili su se i ove školske godine u ovaj dugogodišnji projekt. Kako u sklopu projekta imamo i likovne radionice, ove godine ostvarili smo suradnju s ilustratoricom Smiljanom Čoh, koja s obitelji živi i radi u Varaždinu - kažu u IV. OŠ Varaždin.

S učenicima drugih razreda Čoh je održala online likovnu radionicu na temu cvijeća – učenici su oslikali i iskrojili "plesne haljine" za cvijeće kakvo još nitko nikad nije vidio. Umjesto kistovima, slikali su plastičnim karticama po papiru, a boje su miješali u tanjuru i direktno na papiru. Svaki je cvijet dobio naziv, također nov, nikad prije smišljen. Zatim su izradili svoj katalog plesnih haljina, napisali recepturu za svaku boju i karakteristike svakog cvijeta.

- Ovakav način rada je, iako malo zahtjevniji zbog praćenja uputa na daljinu, učenicima bio zanimljiv i nesvakidašnji - kažu u IV. OŠ Varaždin.


Označeno u