Učenici III. osnovne škole Varaždin osvojili "Čistu peticu za mentalnu higijenu"

VV | 21.10.2023. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Učenici 6.b razreda III. osnovne škole i pedagoginja Valentina Habunek Mrazović uključili su se u projekt Hrabrog telefona „Mala škola mentalne higijene“. Od prijavljene 94 škole u Hrvatskoj, izabrani su među četiri škole za održavanje besplatne radionice koju su održale psihologinje Hrabrog telefona.

Nakon održane radionice učenici su dobili priliku uključiti se u nagradni natječaj te su zbog najvećeg broja kvalitetnih i izuzetno kreativnih radova osvojili priznanje "Čista petica za mentalnu higijenu" za posebno njegovanje važnosti brige o mentalnom zdravlju djece i mladih u školi.

Učenici su za svoje radove dobili priznanja i prigodne poklon pakete na Meet up-u u Zagrebu 18. listopada te su imali priliku sudjelovati u panel raspravi na temu „Razgovor s djecom - otvoreno o osjećajima, podršci i važnosti mentalne higijene“.

Nakon panel rasprave družili su se s poznatim ambasadorima projekta i influencerima te su imali priliku i sami dati intervjue za televiziju i radio pri čemu su predstavili svoje radove. Uz ovo priznanje škola je osvojila još jednu besplatnu radionicu Hrabrog telefona.

- Izuzetna nam je čast primiti ovo priznanje, učenici su u ovom projektu mnogo naučili o mentalnoj higijeni i njenom održavanju te su pokazali visoku razinu znanja, motivacije i kreativnosti - rekla nam je pedagoginja Valentina Habunek Mrazović.

Galerija slika