Učenici III. OŠ Varaždin poslali poruku: "Mama, budi zdrava" Foto: III. OŠ Varaždin

Učenici III. OŠ Varaždin poslali poruku: "Mama, budi zdrava"

Varaždinske vijesti | 14.11.2023. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Učenici i djelatnici III. osnovne škole Varaždin uključili su se u projekt "Mama, budi zdrava", koji je osmislila udruga "Sve za nju" s ciljem promicanja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena na brigu o zdravlju.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

- Učenici i učitelji su zajedničkom fotografijom, formirani u oblik simbolične ružičaste vrpce, poslali poruku da nam je svim jako važno da sve naše mame budu zdrave. Svaki učenik je dobio letak koji je trebao dati svojoj majci s porukom: "Draga mama, najveća želja svake majke jest da joj dijete bude zdravo. Ja znam da je to i tvoja želja. Ovom porukom ti želim reći da i ja želim da mi ti budeš zdrava. Pročitaj ove savjete i molim te brini o sebi. Jer mi trebaš. Jer te volim. Jer si moja jedina mama." Nadamo se da smo na ovaj način potaknuli žene da obave potrebne preglede kako bi na vrijeme otkrili potencijalnu zloćudnu bolest - poručili su iz III. OŠ Varaždin.

III_OS_Varazdin_-_rak_dojke_1.jpg