Učenici II. Osnovne škole posjetili Županijsku palaču i upoznali bogatu povijest Foto: Varaždinska županija

Učenici II. Osnovne škole posjetili Županijsku palaču i upoznali bogatu povijest

Varaždinske vijesti | 14.1.2020. u 13:37h | Objavljeno u Društvo

Učenici 3. b razreda II. Osnovne škole Varaždin u pratnji svoje učiteljice Spomenke Žmegač posjetili su Županijsku palaču te se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije. Upoznali su se s funkcioniranjem i radom županijske uprave, a posebno im je zanimljiva bila priča o husarima. Učenici trećih razreda o županijama uče u školi kao dio nastavnog gradiva, a ovaj posjet jedan je od načina kako im približiti povijest kojom se ponosimo.

Koja je uloga župana i njegovih zamjenika, koliko ima županijskih vijećnika, koliko Županija ima općina i gradova, koliko ima Upravnih odjela, kada je izgrađena palača, tko je sve u njoj stolovao, koji portreti župana vise na zidovima palače, tko su bili znamenita obitelj Erdődy, tko sve posjećuje Županijsku palaču i da li se još uvijek koristi zatvor u podrumu palače samo su neke od pitanja na koja su odgovarali učenici.

Nakon zajedničkog obilaska, mala avantura završila je zajedničkom fotografijom u atriju Županijske palače. Posjetu se priključio Nenad Koščak, vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije.

2._osnovna_tkola.JPG

2._osnovna_tkola_2.JPG