Učenici i učitelji VI. osnovne škole u projektu Erasmus+ KA2 „Breaking Barriers“

MGA/VV | 18.11.2019. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Po prvi put VI. osnovna škola sudjeluje u europskom projektu Erasmus+ KA2, koji podrazumijeva suradnju u svrhu inovacija i razmjene dobre prakse. U projekt su uključene Slovačka, kao koordinator projekta, te Portugal, Švedska, Španjolska i Hrvatska, kao zemlje partneri.

Pripremni sastanak održan je 16. – 18. 10. 2019. u Žilini, u Zakladnoj školi. Tamo su zemlje sudionice dogovorile sve potrebno za ostvarivanje ishoda projekta te usuglasile datume posjeta. Mobilnosti će se održati tijekom naredne dvije godine i na njima će sudjelovati 6 učenika i po dvoje učitelja iz svake zemlje. Projekt se zove „Breaking Barriers“ i odnosi se na aktivnosti u kojima će djeca učiti o empatiji, vršnjačkom nasilju i kako ga uočiti te se boriti protiv njega. Kroz radionice, mnoge kulturne aktivnosti i druženja, učenici će, koristeći engleski jezik i digitalne alate, usavršavati svoja znanja i stjecati životne vještine.

Tijekom posjeta škole će otvoriti svoja vrata i razrede kako bi sudionici mogli prisustvovati i stjecati različita odgojno-obrazovna iskustva. Hrvatska prva otvara svoja vrata zemljama sudionicama koje će Varaždin posjetiti 9. - 13.3. 2020. Nakon Hrvatske, u svibnju će se mobilnost odraditi u Španjolskoj, u listopadu u Slovačkoj, dok je 2021. rezervirana za Švedsku i Portugal. U međuvremenu, partneri će komunicirati putem digitalnih alata te će djeca slati jedni drugima božićne čestitke, komunicirati putem elektroničke pošte, Twinspacea i još mnogo toga.

- Svi su zadovoljni dogovorenim, vesele se godinama koje dolaze, susretima, aktivnostima i stjecanjima novih iskustava - ističe Ivana Canjuga, učiteljica Hrvatskoga jezika.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.