Učenici i učitelji iz Slovenije usavršili svoje IKT kompetencije u I. OŠ Varaždin Foto: I. OŠ Varaždin

Učenici i učitelji iz Slovenije usavršili svoje IKT kompetencije u I. OŠ Varaždin

Varaždinske vijesti | 25.3.2019. u 10:17h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus KA2 projekta "Ukrotimo kompetence 21. stoljeća", deset učenika i četiri učitelja iz Slovenije posjetili su I. OŠ Varaždin te se od 18. do 23. ožujka upoznali s novim IKT alatima.

Cilj projekta je izrada edukativnih modula obrazovanja koji će biti namijenjeni svim učiteljima i učenicima osnovnih i srednjih škola.

- Tijekom ove projektne godine, projektni timovi OŠ Bistrice od Sotli iz Slovenije i I. OŠ Varaždin radili su na posljednjem, trećem modulu obrazovanja koji uključuje edukativne IKT alate koji učenike potiču na kreativno stvaralaštvo pri čemu oni postaju aktivni kreatori nastavnih sadržaja. Nakon što su alate Drawyour game, Poster art, ExplainEverything, Story Jumper i Scratch u razrednim odjelima testirali učitelji, učenici iz Slovenije samostalno su izrađivali svoje digitalne priče, postere i prezentacije, a naučili su i kako koristiti digitalni mikroskop te programirati pomoću mišobota – rekla je koordinatorica projekta dr.sc. Tea Pavičić Zajec.

Osim projektnih aktivnosti u školi, gosti iz Slovenije uživali su u razgledu grada Varaždina, posjetili Lumini centar gdje su pogledali 3D film i zabavljali se u kuglani te proljetnu subotu proveli u društvu domaćih životinja kod OPG-a Požgaj.

Ovo je bila posljednja mobilnost u sklopu ovog projekta, a završna konferencija na kojoj će biti predstavljeni svi rezultati projekta i moduli obrazovanja održat će se 8. svibnja u dvorani hotela Park u Varaždinu.

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_slovenija_2.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_slovenija_3.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_slovenija_4.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_slovenija_5.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_slovenija_6.jpg