Učenici I. OŠ Varaždin u sklopu Erasmus+ projekta boravili u Poljskoj Foto: I. OŠ Varaždin

Učenici I. OŠ Varaždin u sklopu Erasmus+ projekta boravili u Poljskoj

Varaždinske vijesti | 28.3.2018. u 11:41h | Objavljeno u Društvo

Erasmus+ KA2 "Connected with the Environment" je ekološki projekt koji I. Osnovna škola Varaždin od početka ove školske godine provodi zajedno s Poljskom, Slovenijom, Grčkom i Austrijom.

Projekt traje ukupno dvije godine i realizirat će se kroz četiri različita modula. Ukupna vrijednost projekta je 114.285,00 eura, a vrijednost bespovratnih sredstava za I. OŠ je 25.270,00 eura. Prema vremeniku projekta, nakon završetka I. modula održana je prva aktivnost učenja, poučavanja i treninga u Međunarodnoj osnovnoj školi "Paderewski" u Lublinu u Poljskoj koja je nositelj projekta.

Mobilnost je realizirana od 18. do 24. ožujka. Prisustvovalo je šest učenika iz I. OŠ Varaždin koji su radili na I. modulu "History and Culture" - Tonka Igrec, Patrik Kišićek, Ivona Suhić, Tina Milijaš, Luka Hacek i Nola Ladić, a s njima su kao voditeljice bile učiteljica Draženka Kolonić, kao koordinatorica projekta, te učiteljica Sonja Tušek-Podobnik.

Učenici su predstavili aktivnosti koje su radili kroz I. modul te sudjelovali u dramatizaciji legendi iz različitih zemalja. Također su predstavili i legende o Varaždinu.

- Naglasak naših aktivnosti bio je na izradi loga cijelog projekta koji je odabran za službeni logo, te na izradi video uratka o prošlosti škole. Posebno zadovoljstvo bio je intervju s umirovljenom učiteljicom Đurđom Trpeza. Uz sve to, izrađivali smo i svoje obiteljsko stablo u digitalnom obliku, pisali o važnosti našeg grada u određenom povijesnom periodu, te se upoznavali s kulturnim događajima u gradovima koji sudjeluju u projektu - istaknula je Draženka Kolonić, koordinatorica projekta u I. OŠ.

Za vrijeme boravka u Lublinu, predstavnici I. OŠ uz stručno su vodstvo upoznali grad, a domaćini su ih odveli i na jednodnevni izlet u Zamošć i Kazimierz Dolny, mjesta bogata povijesnim ostacima. Usto, učenici su razvijali i svoje jezične kompetencije, jer se komuniciralo na engleskom jeziku, a stekli su i brojna međunarodna prijateljstva.

Aktivnosti projekta nastavljaju se s II. modulom, a početkom srpnja I. OŠ Varaždin bit će domaćin drugog projektnog sastanka koordinatora i timova iz zemalja koje sudjeluju u projektu.

 

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_1.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_2.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_4.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_5.jpg