Učenici I. OŠ Varaždin u sklopu Erasmus+ projekta boravili u Poljskoj Foto: I. OŠ Varaždin

Učenici I. OŠ Varaždin u sklopu Erasmus+ projekta boravili u Poljskoj

Varaždinske vijesti | 28.3.2018. u 11:41h | Objavljeno u Društvo

Erasmus+ KA2 "Connected with the Environment" je ekološki projekt koji I. Osnovna škola Varaždin od početka ove školske godine provodi zajedno s Poljskom, Slovenijom, Grčkom i Austrijom.

Projekt traje ukupno dvije godine i realizirat će se kroz četiri različita modula. Ukupna vrijednost projekta je 114.285,00 eura, a vrijednost bespovratnih sredstava za I. OŠ je 25.270,00 eura. Prema vremeniku projekta, nakon završetka I. modula održana je prva aktivnost učenja, poučavanja i treninga u Međunarodnoj osnovnoj školi "Paderewski" u Lublinu u Poljskoj koja je nositelj projekta.

Mobilnost je realizirana od 18. do 24. ožujka. Prisustvovalo je šest učenika iz I. OŠ Varaždin koji su radili na I. modulu "History and Culture" - Tonka Igrec, Patrik Kišićek, Ivona Suhić, Tina Milijaš, Luka Hacek i Nola Ladić, a s njima su kao voditeljice bile učiteljica Draženka Kolonić, kao koordinatorica projekta, te učiteljica Sonja Tušek-Podobnik.

Učenici su predstavili aktivnosti koje su radili kroz I. modul te sudjelovali u dramatizaciji legendi iz različitih zemalja. Također su predstavili i legende o Varaždinu.

- Naglasak naših aktivnosti bio je na izradi loga cijelog projekta koji je odabran za službeni logo, te na izradi video uratka o prošlosti škole. Posebno zadovoljstvo bio je intervju s umirovljenom učiteljicom Đurđom Trpeza. Uz sve to, izrađivali smo i svoje obiteljsko stablo u digitalnom obliku, pisali o važnosti našeg grada u određenom povijesnom periodu, te se upoznavali s kulturnim događajima u gradovima koji sudjeluju u projektu - istaknula je Draženka Kolonić, koordinatorica projekta u I. OŠ.

Za vrijeme boravka u Lublinu, predstavnici I. OŠ uz stručno su vodstvo upoznali grad, a domaćini su ih odveli i na jednodnevni izlet u Zamošć i Kazimierz Dolny, mjesta bogata povijesnim ostacima. Usto, učenici su razvijali i svoje jezične kompetencije, jer se komuniciralo na engleskom jeziku, a stekli su i brojna međunarodna prijateljstva.

Aktivnosti projekta nastavljaju se s II. modulom, a početkom srpnja I. OŠ Varaždin bit će domaćin drugog projektnog sastanka koordinatora i timova iz zemalja koje sudjeluju u projektu.

 

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_1.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_2.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_4.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_-_erasmus_-_poljska_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci