Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili nastupom u dvorištu Palače Erdödy-Patačić

VV | 15.6.2021. u 08:14h | Objavljeno u Društvo

Prošle nedjelje u Glazbenoj školi u Varaždinu tražila se stolica više na koncertu učenika Glazbene škole s Varaždinskim komornim orkestrom. Mladi i talentirani glazbenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja i ove su godine dobili priliku nastupiti uz orkestar, ovog puta na pozornici na otvorenom.

Matej Križanić, Janko Lazar, Edvin Nedeljko, Marko Maček, Dino Keretić, Adam Rendić, Ivan Vuk, Fran Keretić, Paula Malbašić, Ema Kovačić, Doroteja Hegeduš, Dorian Stipčić, Anamari Dragičević, Sandro Saulić, Dora Mlinarić, Adela Žganec, Marija Skender, Petar Mumlek, Patrik Bedeković, Lucija Horvat i Klara Blažunaj uz pomoć svojih mentora uspješno su položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz orkestar, što je vjerujemo san svakom glazbeniku.

U dvorištu Palače Erdödy - Patačić mladi su glazbenici pokazali svoje glazbeno umijeće i talent, a bilo je i onih koji su po prvi puta izašli pred brojnu publiku. Kako učenici i sami ističu, nastupati uz orkestar bar jednom tokom školovanja velika je želja njih većine te sudjelujući na ovoj vrsti koncerta uvijek imaju priliku naučiti nešto novo. Mladi su glazbenici ovog puta s velikim nestrpljenjem čekali koncert jer im se konačno pružila prilika za javni nastup.

Kao vrsni mentori, predstavnici komornog orkestra na ovakvim su koncertima u prilici svoje znanje i vještine prenijeti na mlade nade varaždinskog i hrvatskog glazbenog života, a šef Varaždinskog komornog orkestra Krešimir Lazar nije krio oduševljenje nastupom učenika te je naglasio „kako su mladi talenti varaždinske Glazbene škole još jednom pokazali kako su zalog za budućnost da Varaždin i dalje bude grad glazbe i baroka.“ Napomenuo je kako je „kvaliteta interpretativne razine izuzetno visoka i kada uzmemo u obzir da učenici nisu nastupili uživo pred publikom od rujna 2020., ne preostaje nam ništa drugo nego zapljeskati.“

Nastupiti uz orkestar poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život te mi je iznimno zadovoljstvo da smo i ovog puta, pred kraj ove turbulentne školske godine, bili u mogućnosti pružiti učenicima priliku za nastup", istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić. Ravnatelj Matačić dodao je „kako je ovaj koncert pokazao je izuzetnu količinu kreativne moći Škole, a i napomenuo da nema nekog vremenskog ograničenja, koncert bi trajao 4 sata.“

A upravo je koncert učenika varaždinske Glazbene škole bio jedan od prvih koncerata klasične glazbe u Varaždinu kojim se na simboličan način optimistično vraćamo starim navikama te radostima te na kojem, mogli bismo simbolično naglasiti, broj posjetitelja neće zasigurno biti manji u odnosu na zbroj ukupnog broja izvođača.

Za svoj su sjajan nastup svi bili nagrađeni pljeskom publike koja je dva sata uživala u izvrsnom programu koji su im pripremili učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu, a u slučaju da ste propustili priliku prisustvovati koncertu, snimku ćete moći pogledati na službenoj YouTube stranici Škole.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci