U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

VV | 3.12.2022. u 11:55h | Objavljeno u Društvo

Čarolija adventa i blagdanski duh  osjete se na svakom koraku u Gradu Varaždinu, a tome je zasigurno pridonio i prigodno ukrašeni atrij Županijske palače u Varaždinu u kojem od danas posjetitelji mogu razgledati izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“.

Izložba je organizirana u organizaciji Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije,  a na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza do 3. listopada  pristigla je 101 fotografija, a izloženo je ukupno 25 fotografija.

Izložbu je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec, a uz nju se prisutnima obratila Anica Plantić, direktorica Radio Megaton kao i Goran Mališ direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

-Prije dva dana otvorili smo adventski kalendar na pročelju naše palače  koji našim građanima i turistima želimo približiti svo bogatstvo turističke, kulturne i gastronomske ponude Varaždinske županije, a danas drugu godinu zaredom otvaramo izložbu „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“.

Tako će u ovome adventskom razdoblju u holu naše palače biti izloženo 25 fotografija koje prikazuju ljepote naše Varaždinske županije, koja svojom raznovrsnošću nudi prekrasne priče. Činjenica je da naša županija spada među prostorno manje županije u Hrvatskoj, no prirodna, turistička i kulturna bogatstva koja imamo, odaju dojam da smo zapravo jako veliki. Taj dojam upravo stvaraju naši fotografi i svi oni koji svojim fotoaparatima, mobitelima te ostalom tehnikom bilježe svu tu raznovrsnu ljepotu. No, osim dobre tehnike treba imati i „dobro oko“ s kojim se bilježi pravi trenutak, zraka sunca, buđenje prirode u proljeće ili prve pahulje snijega. Stoga ovi trenuci koji su zabilježeni na fotografijama plijene pažnju i bude emociju  - rekla je zamjenica župana zahvalivši se autorima fotografija kojima će se upotpuniti blagdanski ugođaj u atriju Županijske palače.

Anica Plantić, direktorica Radio Megaton je naglasila kako ova izložba vizualizira ljepote Varaždinske županije, okom slušatelja čija je kamera baš u tom trenutku zabilježila nešto prekrasno, nešto što je, može se reći, jedinstveni i neponovljivi trenutak u fotografiji.

-  Teme i inspiracija pristiglih fotografija su priroda, pejzaž, ambijent, ljudi, arhitektura, kulturna baština, jednom riječju povezanost ljudi i prirode. Projekt je okrenut svima koji vole boraviti u prirodi, koji se bave različitim aktivnostima ili sudjeluju na manifestacijama, ljudima koji vole svoj zavičaj i iznova ga otkrivaju, a  sve to svojim fotografijama prenose svima nama. Drago mi je i ponosna sam što je ova izložba otvorena za javnost u vrijeme Adventa, vrijeme radosti, nade, mira i zajedništva. Vjerujem da ćemo i u narednim godinama nastaviti otkrivati našu županiju kroz ovaj projekt – rekla je Plantić te dodala kako je Radio Megaton prepoznatljiv po tome što provodi različite projekte i akcije zajedno sa slušateljima od samih početaka svog emitiranja, a posebno ove godine kad spomenuti radio slavi 20 godina.

Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije je naglasio kako je Varaždinska županija zaista raznolika i k tome privlačna za fotografiranje.

-  Drugu godine zaredom organizirali smo ovu izložbu koja je izuzetno dobro prihvaćena pa sam siguran kako s ovim projektom nastavljamo dalje. Ova izložba fotografija se odlično uklapa u naš adventski kalendar na pročelju Županijske palače na kojem se također može vidjeti svo bogatstvo i raskoš našeg kraja. Pristigle fotografije ocjenjivalo je tročlano povjerenstvo i moram priznati da nije bilo nimalo lako. Više od stotinjak fotografija pristiglo je na natječaj, a odabrali smo ih 25 koje svojim motivom, pričom i emocijom koju pružaju na najljepši način opisuju bogatstvo Varaždinske županije. Pri tome nismo razmišljali jesu li fotografije s profesionalnog kuta na najvišoj razini nego nam je bilo najvažnije da su  autori fotografija prenijeli onaj trenutak koji su zapazili na terenu – rekao je Goran Mališ.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci