U Zlatom Ajngelu izložba "Materija(l) sjećanja" kineske slikarice Jiao Guo

jm/vv | 24.4.2023. u 13:20h | Objavljeno u Društvo

U galeriji Zlati ajngel prošlog je petka, 21. travnja, otvorena izložba slika Jiao Guo, autorice koja je rođena u kineskom Shenyangu, a koja već nekoliko godina živi i radi u Zagrebu.

Ova se autorica bavi medijem slikarstva, grafičkog dizajna i njima srodnih vizualnih formi, a dosad je izlagala na nekoliko skupnih izložbi među kojima su 6. Bijenale slikarstva i Matrice. Za obljetnički program galerije Zlati ajngel, koja ove godine obilježava 25 godina rada, ovu je autoricu predložio Zlatan Vrkljan, a vlasnik galerije Darko Sačić rado je prihvatio prijedlog, jer kako kaže, osim što je riječ o vrlo talentiranoj slikarici njeni se radovi odlično uklapaju u slikarstvo kakvo ova galerija stavlja u prvi plan već četvrt stoljeća.

ajngel1.jpg

Ova autorica mlađe generacije završila je grafički dizajn i fotografiju u austrijskom Linzu, pa slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu a sada je studentica diplomskog studija Novih medija. Istaknula je kako je nakon grafičkog dizajna, gdje je sve digitalno, odlučila raditi s materijalom i posvetila se slikarstvu. U Ajngelu je izložila svoje slike različitih formata iz dva ciklusa koji će za razgled ostati postavljeni do 14. svibnja.