U Varaždinu u prosincu počinju besplatne radionice filmske kritike, prijave u tijeku

| 24.11.2022. u 08:59h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskom P4 Centru za mlade i nezavisnu kulturu (Preradovićeva 4) u prosincu će početi program Radionica filmske kritike, jedan od projekata koji se financira iz Participativnog proračuna za mlade Grada Varaždina.

Radionice, koje će se održavati tijekom prosinca i siječnja, su besplatne, a prijave su moguće do 4. prosinca. Broj polaznika je ograničen pa je poželjno prijaviti se što ranije kako se mjesta ne bi popunila.

Radionice su zamišljene kao edukativno predavanje u teoriji i praksi – teorija se odnosi na postulate iz filmske povijesti, teorijsko proučavanje filmova, rodova i žanrova te odrednice koje se tiču analize i interpretacije filma. Praktični dio odnosit će se na gledanje filmova u prostoru P4 i kinu Gaj. Naravno, polaznici će se ponajviše baviti pisanjem tekstova, a zatim i analizom.

Prijave su moguće na nekoliko načina – e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

- preko Google obrasca: OVDJE (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUHjmsFwD4T6SbVbFYyX8IXp2AlOX4m23cnC5aUb0oVfI1_A/viewform)

- preko društvenih mreža (inbox): Film, kino kritika – Instagram i Facebook

Plakat_za_radionicu.jpg