U varaždinskom Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar odvija se radionica animacije pijeska

VV | 29.9.2021. u 17:33h | Objavljeno u Društvo

U sklopu 59. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja će se održati od 30. rujna do 3. listopada online i u Varaždinu, provodi se i senzorna radionice animacije pijeska u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Varaždinu, a vode ih Ksenija Sanković i Ivana Štedul.

Radionica je koncipirana na način da se u stvaranju filma koriste osjetila prema radnoterapijskom pristupu. Polaznici imaju priliku animirati tvari različite konstrukcije i sastava, poput kolaža, lišća, kuglica i sl. (materijala usmjerenih na taktilni doživljaj), crtanje markerima te rad s pijeskom koji iziskuje rad fine motorike prstiju i baratanje pomoćnim kistovima.

Njihove filmove imat ćete priliku pogledati nakon službenog otvaranja 59. Revije, koje će se održati u četvrtak, 30. rujna, online i u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4.

Program 59. Revije možete pronaći na poveznici https://revijadjece.hfs.hr/programski-raspored/, a sve revijske projekcije bit će dostupne online (na poveznici https://revijadjece.hfs.hr/online-projekcije/).