U Varaždinskim Toplicama uskoro veliki fitness park i novo dječje igralište Foto: Grad Varaždinske Toplice

U Varaždinskim Toplicama uskoro veliki fitness park i novo dječje igralište

Varaždinske vijesti | 10.3.2021. u 18:34h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždinske Toplice dobit će novo mjesto za okupljanje, sport, rekreaciju i igru. Naime, u Ulici grada Vukovara u Varaždinskim Toplicama, pored Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, pred samim je završetkom uređenje dječjeg igrališta. No osim toga, taj prostor dobit će fitness park za koji sredstva stižu s nacionalne razine.

Naime, projekt fitness parka vrijedan 319.087,50 kuna prijavljen je na natječaj za tip operacije 2.2.1. "Obnova/modernizacija društvene infrastrukture ruralnog područja" Lokalne akcijske grupe "Izvor", sufinancira ga Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s 265 tisuća kuna, odnosno 90 posto vrijednosti projekta, a u tijeku je javna nabava.

- Projektom je predviđeno uređenje kružne staze na koju će se trajno postaviti sprave za vanjski fitness, što će omogućiti trening na otvorenom. Treba svakako naglasiti da je riječ o velikoj površini i želja nam je bila minimalno intervenirati u prostoru te postaviti stazu i sprave za vježbanje, tako da u potpunosti očuvamo postojeću vegetaciju - ističe gradonačelnica Dragica Ratković.

U sklopu uređenja fitness parka postavit će se univerzalna šipka, rotirajuća sjedalica, sjedalo za odguravanje, veslarica, pokretno sjedalo i eliptične hodalice te drvene klupe s naslonom i dva stola, kao i stalak za bicikle.

I dok izgradnja fitness parka kreće uskoro, ono što će posebno razveseliti najmlađe i njihove roditelje je skori dovršetak novog dječjeg igrališta na tom prostoru. Riječ je o projektu vrijednom oko 220.000 kuna, a sa 111.000 tisuća sufinancirat će ga Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Na dječjem igralištu koje će uskoro biti završeno mališane očekuju ljuljačka, tobogan, klackalica, penjalica piramida od užeta te klupe, a prostor će se i hortikulturno urediti.

- U gradskoj upravi su sigurni da će fitness park i dječje igralište biti nova okupljališta i velikih i malih gdje će svi zajedno uživati i rekreirati se u urbanom novom prostoru kakav ima malo koji grad slične veličine u Hrvatskoj. Realizacija ovog projekta još je jedan dokaz da Varaždinske Toplice iz dana u dan postaju sve ugodnije za život - priopćili su iz Grada Varaždinske Toplice.

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_1.JPG

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_3.JPG

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_4.JPG

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_5.JPG

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_6.jpg

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_7.jpg

varazdinske_toplice_fitness_park_10032021_8.JPG

Označeno u