U Varaždinskim Toplicama odigran 10. memorijalni teniski turnir Tihomir Planinc

| 14.6.2022. u 21:19h | Objavljeno u Društvo

Jubilarni 10. po redu teniski turnir koji se održava u znak sjećanja na Tihomira Planinca odigran je prošlu subotu, na terenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Memorijalni turnir koji se tradicionalno igra u konkurenciji muških parova, ove je godine okupio nešto manji broj parova od očekivanog, njih devetero, koji su potom podijeljeni u tri skupine u kojima se igralo na sedam dobivenih gemova po principu „svako sa svakim“.

Manji broj parova nije značio i lošiji tenis, pa su posjetitelji turnira unatoč neuobičajeno jakom vjetru i ove godine gledali zanimljive mečeve.

Osim toga, taj broj parova je u konačnici garantirao da se u četvrtfinale i nakon razigravanja po skupinama neće plasirati samo jedan par, što je dodatno motiviralo igrače u nastojanju da ostvare barem jednu pobjedu.

Nakon razigravanja po skupinama i poslovično ukusnog i obilnog zajedničkog ručka turnir je nastavljen odigravanjem četvrtfinalnih mečeva. Organizator je već ranije odlučio da se poslije razigravanja po skupinama igra na devet dobivenih gemova.

Ulogu favorita odmah su opravdali prošlogodišnji osvajači turnira Kanešić i Štaba, koji su s uvjerljivih 9-2 pobijedili Severa i Herdomana.

Puno teži posao u svojem su četvrtfinalnom meču imali debitanti na ovim turniru Bortek i Tenodi koji su u vrlo zanimljivom meču pobijedili oca i sina Papp.

U drugom dijelu ždrijeba, u igračkom kontekstu neugodni Štriga i Ivanušec dobrano su namučili lanjske finaliste Viteza i Pokosa, no ipak je pobjeda s 9-6 otišla na stranu iskusnijeg para.

Posljednji četvrtfinalni par suprotstavio je Katalenića i Planinc Z. s još jednim debitantskim parom na ovogodišnjem turniru Rabuzinom i Budinskim. Bio je to uzbudljiv meč u kojem je svaki par u gotovo svakom gemu imao gem loptu, no na kraju su Rabuzin i Budinski prvi skupili potreban broj gemova za pobjedu 9-5 i plasman u polufinale.

Prvi polufinalni meč između para Kanešić-Štaba i para Bortek-Tenodi usmjerile su ozljede ovog drugog, obzirom da obojica radi ozljeda nisu mogli biti igrački konkurentni pa je meč završio rezultatom 9-0 za Kanešića i Štabu.

Drugo polufinale iznjedrilo je interesantan dvoboj Pokosa i Viteza protiv Rabuzina i Budinskog, a u konačnici se je presudnim pokazalo iskustvo prošlogodišnjih finalista Pokosa i Viteza, inače redovitih sudionika na ovom turniru, pa će jako dobri Rabuzin i Budinski plasman u finale morati pokušati ostvariti u narednim godinama. Pokos i Vitez bili su bolji s rezultatom 9-5.

Finale je tako donijelo reprizu prošlogodišnjeg finalnog meča. Iako su svi prisutni očekivali da se ponovi lanjska neizvjesnost i kvaliteta meča, možda ipak s malo manje strasti i natjecateljskog intenziteta, finale je odigrano u mirnom ritmu kojeg su od početka zadali Kanešić i Štaba, koji su na kraju rutinirano slavili rezultatom 9-2.

Tako je popularni „Kane“ nakon prošlogodišnjeg trijumfa za još jednu godinu pomaknuo granicu najstarijeg osvajača turnira, dok se je Štaba priključio onim rijetkim igračima koji su turnir osvajali tri puta. Turnir je uz prigodne riječi zahvale sudionicima okončan dodjelom prigodnih pehara i nagrada.

Jubilarni turnir ujedno je prilika da se organizator turnira Teniski klub „Mladost“ iz Varaždinskih Toplica, zahvali svima koji su svih ovih godina sudjelovali na turniru kao domaćini, igrači sponzori ili posjetitelji, čime su uvelike potpomogli da se održi sjećanje na istinskog promotor tenisa, sporta i zdravog života u najboljem smislu tih riječi, a na sportskom terenu, borca za pobjedu do krajnjih mogućnosti, onog čije ime turnir s ponosom nosi.