U VANIMI krenule prijave na 17. Ljetne filmske radionice! Foto: VANIMA

U VANIMI krenule prijave na 17. Ljetne filmske radionice!

Varaždinske vijesti | 24.6.2021. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Sedamnaesti put zaredom udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice te poziva djecu i mlade da se tijekom praznika okušaju u filmskom stvaralaštvu. Radionice počinju 2. srpnja u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4, na adresi Petra Preradovića 4 u Varaždinu.

vanima_ljetne_radionice_2021_najava_3.jpg

Ljetne filmske radionice sufinancira HAVC i Grad Varaždin. Radionice su za polaznike besplatne, a kako je zbog privremenih epidemioloških mjera broj mjesta ograničen, organizatori će do 30. lipnja primati prijave do popunjavanja grupa i nakon toga obavijestiti sve prijavljene o ishodu.

Prva će biti radionica TV reportaže namijenjena djeci i mladima od 13 do 16 godina. Održat će se od 2. do 4. srpnja, a sastojat će se od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada. Voditelji radionice su studenti Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, Bela Bračko-Milešević i Petar Lebinec. Bela je apsolventica diplomskog studija kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci i studentica diplomskog studija dokumentarne režije na ADU u Zagrebu. Petar je student preddiplomski studija snimanja također na ADU u Zagrebu, a već više godina za redom voditelj niza filmskih radionica i suradnik na projektima VANIME i Hrvatskoga filmskog saveza, te autor kratkih igranih i eksperimentalnih filmova.

Od 6. do 9. srpnja u prijepodnevnim satima održat će se radionica animiranog filma za djecu od 8 do 12 godina. Prvi doticaj s izradom animiranog filma djeci će približiti VANIMIN voditeljski dvojac Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec, koji su ujedno i osnivali udrugu prije 35 godina. Radit će se animirana minijatura na zajednički odabranu temu.

vanima_ljetne_radionice_2021_najava_1.jpg

Treća radionica bit će održana u popodnevnim satima od 5. do 7. srpnja, a vodit će je Monika Rusak. Riječ je o radionici fotografije za mlade od 16 do 25 godina. Bit će to svojevrsni uvod samih polaznika u svijet digitalne fotografije i u projekt Varaždinska tvornica eksperimentalnog filma koju VANIMA organizira po peti puta. Ovaj višemjesečni projekt mladu će ekipu putem fotografije uvesti u eksperimentalni film. Monika je nakon završenog preddiplomskog studija Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever, a želeći proširiti svoje znanje iz fotografije, video obrade i grafičkog dizajna, nastavila svoje školovanje na diplomskom studiju Medijske umjetnosti i prakse na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje je stekla akademski naziv magistre medijske umjetnosti i prakse. Članica je HDLU Varaždin i Filmsko-kreativnog studija VANIMA, a živi i djeluje u Varaždinu u kojem radi u svojem obrtu Creative Visuals Production.

Svi zainteresirani mogu se do 30. lipnja prijaviti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za eventualna dodatna pitanja javiti na broj mobitela voditelja Srećka Lebinca (091/297-2953). Svaka radionica primat će po osmero polaznika, a prijave traju do popunjavanja grupa. Polaznici će sve ostale informacije dobiti 1. srpnja, nakon formiranja grupa.

vanima_ljetne_radionice_2021_najava_2.jpeg