U Udruzi Ana uvijek je dobra ekipa i zabavno okruženje Foto: Udruga Ana

U Udruzi Ana uvijek je dobra ekipa i zabavno okruženje

vv | 23.1.2024. u 15:28h | Objavljeno u Društvo

U subotu je u Udruzi Ana bilo svega - igre, pjevanja, sviranja klavira, crtanja, bojanja. Za djecu je to bio dan zabave i edukacije.

Ana i ove godine nastavlja sa svojim Programom gdje djeci pruža mogućnost da subotama, a preko ljeta i češće prisustvuju radionicama, gdje stručnjaci i studenti, animiraju djecu za klavir, kreativnim radovima od papira, bojanje, crtanje, no djeca se istovremeno druže i igraju.

Nekad to bude i kulinarstvo, šivanje na juti, upoznavanje grada Varaždina i slično. U subotu je radionica trajala od 10-12 sati. Voditelji radionice bili su Mihael Kapeš, student i Petar Vojnović, radni terapeut.

- Subotnje radionice su izvrstan da djeca zabavno i kreativno provedu dio dana i vikenda. Uz klavir kao glazbenu radionicu gdje mogu vježbati ili samo osluškivati uhu ugodnu glazbu, postoji i likovno kreativna radionica na kojoj se crta, boja i kreira, te se na taj način potiču kreativnost i socijalne vještine djeteta. Na radionicama se djeca upoznaju i druže jedni s drugima, uče se na timski rad, na razmišljanje "izvan okvira" te na strpljenje i prezentiranje vlastitih vještina i radova. Naravno uvijek ostane vremena za igru, grickanje grickalica i osvježavanje sokom. Sve preporuke - objasnio je Petar Vojnović, radni terapeut u Udruzi.

- Meni je baš bilo lijepo u subotu. Pjevali smo, crtali, zabavljali se, a Mihael je bio zadužen za klavir i pokazao, kako bi bilo dobro naučiti note i klavir. Jeli smo kekse, pili sokove i jedva čekam drugu subotu, odnosno novu radionicu - istaknuka je Melani, štićenica Udruge.

- Eto i ove godine nastavljamo sa našim započetim programom radionica za djecu. Nekada nam dođe više djece, nekada manje djece, nekada su to samo djeca iz Varaždina, a nekada nam se priključe i djeca iz ostalih krajeva Hrvatske. Ništa se to ne bi moglo napraviti bez sponzora i donatora, kojima se ovom prilikom najljepše zahvaljujem. I ove godine su nam se već odazvali sa svojom podrškom: JANAF iz Zagreba, BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o.  iz Varaždina, a posebno sam sretna da nas podržavaju i ljudi Željko Špan iz Vurja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, a godina je tek počela, pa se nadam i daljnjoj podršci - naglasila je predsjednica Udruge, Ana Duga. 

Važno je napomenuti da su svi programi besplatni za djecu, da studenti stječu nova znanja i iskustva i da je to velika pomoć nama roditeljima. Hvala svima na podršci. Ja uvijek kažem hvala istinskim prijateljima djece.

Uključite se i vi drage čitateljice i čitatelji Varaždinskih vijesti, podrškom na žiro-račun Ana: HR1623900011101339717.

udruga_ana_uplatnica.jpg