FOTO U Tehnološkom parku Varaždin održan Retro gaming week

Varaždinske vijesti | 27.2.2024. u 20:50h | Objavljeno u Društvo

Od 19. do 25. veljače u Tehnološkom parku Varaždin, održan je Retro gaming week, tjedan posvećen retro igrama, ali i onim novijeg datuma.

Svi posjetitelji koji su došli imali su prilike zaigrati video igre kao Tetris, Super Mario, Space Invaders, CastleWolfenstein i mnoge druge. Na raspolaganju su bile konzole, ali dostupna su bila računala i arkadne konzole sa emulatorima gdje su se mogle igrati na stotine raznih video igara.

U okviru Retro gaming week-a, bili su organizirani meetup i radionice za djecu i mlade. Na biz meetup-u pod nazivom Gaming: zabava ili zarada? predstavljene su dvije mlade tvrtke iz Hrvatske – Fury Studios i Clastr. Fury studios je tvrtka iz Zagreba koja se bavi izradom indie video igara koja ima preko trideset objavljenih video igara od kojih su najpoznatije iz serije Kingdom, West of Dead, ali i mnoge druge.

Clastr je mlada start-up tvrtka nastala prije nekoliko godina u Zagrebu kojoj je cilj omogućiti gamerima igranje video igara pomoću cloud streaming-a.

Na radionici pod nazivom „Mala tvornica velikih ideja“ polaznici su osmišljavali vlastiti mali poduzetnički poduhvat te učili kako realizirati svoju ideju, kako procijeniti isplativost te su na kraju kreirali platno poslovnog modela.

Radionicu je pripremila i vodila Snježana Kupres – trener poslovnih i prodajnih vještina, NLP trener&coach.

Tjedan je završio cjelodnevnim Fortnite turnirom u subotu na kojem je sudjelovalo preko 100 djece i mladih, uz brojnu podršku i gledatelje. Turnir su organizirali Virtual Gaming World Pula i Tehnološki park Varaždin.

Tjedan posvećen gamingu u Tehnološkom parku uspješan je događaj koji je spojio ljubitelje retro igara, entuzijaste za tehnologiju i stručnjake iz gaming industrije.

Kroz raznolike aktivnosti poput radionica, predavanja i turnira, posjetitelji su imali priliku ne samo zabaviti se već i proširiti svoje znanje o poslovnim modelima, razvoju igara te novim tehnološkim trendovima poput cloud gaminga.

Ovo događanje nije samo predstavljalo priliku za druženje i natjecanje, već je istovremeno potaknulo razmišljanje o budućnosti gaming industrije i njezinoj integraciji s naprednim tehnologijama. Tehnološki park se pokazao kao idealno mjesto za takve događaje te je ovaj tjedan bio samo početak u dugom nizu aktivnosti koje će promicati gaming kulturu, edukaciju i zabavu u zajednici.