U subotu županijska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje Foto: VV arhiva

U subotu županijska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Varaždinske vijesti | 19.10.2018. u 08:06h | Objavljeno u Društvo

Županijska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje bit će održana u subotu 20. listopada od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine u listopadu s ciljem zahvale za sve plodove, radosti, uspjehe i darove tijekom godine. Na Županijskoj smotri će sudjelovati 36 školskih ustanova, od čega 29 osnovnih škola, šest srednjih škola i Centar za odgoj i obrazovanje Pahinsko Ivanec.

Učenici će predstaviti tradicijska jela svojega kraja, od različitih vrsta kruha i drugih pekarskih proizvoda, pa sve do kolača i namaza.

Smotra će početi povorkom sudionika od Franjevačkog trga do Varaždinske katedrale, gdje će u 9 sati biti služena sveta misa zahvalnica. Nakon mise povorka će se uputiti na Franjevački trg, gdje u 10:15 sati počinje svečanost otvorenja uz prigodni program koji će izvesti učenici Srednje škole "Arboretum Opeka" Marčan, koja je domaćin ovogodišnje Smotre.

- Pozivamo sve građane Varaždinske županije da u subotu prijepodne dođu na Smotru i degustiraju proizvode koje su pripremile vrijedne dječje ruke uz vodstvo učitelja i nastavnika - ističu iz Županije.