U subotu u sklopu Špancirfesta na Korzu 14. Večer mažoret plesa

Varaždinske vijesti | 25.8.2017. u 20:19h | Objavljeno u Društvo

Varaždinske mažoretkinje u subotu 26. kolovoza organiziraju 14. Reviju mažoret timova nazvanu "Večer mažoret plesa", koja se održava u sklopu 19. Špancirfesta. Revija će biti upriličena u poslijepodnevnim satima ispred varaždinske Gradske vijećnice.

Sudjelovanje u programu Revije i ove su godine najavile mažoretkinje timova iz susjednih hrvatskih gradova, a 14. se Revija mažoret timova i 3. Večer mažoret plesa održavaju u spomen na njihova osnivača i dugogodišnjeg voditelja Anđelka Zorkovića, čija je šesta obljetnica smrti obilježena u petak obilaskom njegova posljednjeg počivališta i položenim cvijećem.

Osim tradicionalne Revije mažoret timova pretposljednjeg dana Festivala, Varaždinske će mažoretkinje u sklopu Špancirfesta svečanim mimohodom predstaviti svoj i nastup svojih gošći prolazeći ulicama središta grada, uz nastup Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma.

U 17 sati uslijedit će postrojavanje na Korzu kada počinje plesni program uz nastupe rado viđenih hrvatskih twirling i mažoret skupina te posebnih ovogodišnjih gošći - Unity S mažoretkinja iz Samobora.