U subotu od podneva proslava Vincekova u vinogradima Šafran u Radešiću

| 19.1.2023. u 10:28h | Objavljeno u Društvo

Udruga vinogradara i voćara Pinta iz Novog Marofa, u suradnji s Vinarijom Šafran, Općinama Breznički Hum i Breznica, Lovačkim društvom Lisac, DVD-om Ščepanje i Udrugom „Starinski žmaki“ organizira proslavu blagdana Svetog Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova Udruge i građana.

Proslava Vincekova bit će održana na otvorenom u subotu 21. siječnja 2023. u vinogradima Šafran u Radešiću. Program će započeti u 12 sati blagoslovom vinograda i vinogradara kod kapelice bl. Alojzija Stepinca i Nevine dječice, a predvodit će je župnik župe Visoko velečasni Ivica Šestak.

Nakon blagoslova uslijedit će prigodna ceremonija rezidbe trsa prema Križevačkim štatutima u vinogradu Stjepana Šafrana, koju će predvoditi ceremonijal meštar Krunoslav Čolo, te veselica uz nastup sastava Fiškali, uz delicije poput vinskog i lovačkog gulaša, kobasice, špek i jeger na ražnju, te kuhano i mlado vino.

Nastupit će i marofski kuburaši Grebengradske haramije sa svojim glasnim pucanjem, Udruga Potkalnički plemenitaši, orkestar Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma i Udruga umirovljenika Prigorčica iz Breznice.

Organizatori su pripremili prigodne čaše i kriglice za kuhano vino sa natpisom „Vincekovo 2023. - Vinogradi Šafran”, čijom će se kupnjom ostvariti besplatna konzumacija.

U slučaju izuzetno lošeg vremena druženje će se odgoditi na subotu 28. siječnja.