U subotu na Franjevačkom trgu će škole obilježiti Europski dan jezika

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.9.2016. u 20:13h | Objavljeno u Društvo

Po 7. puta zaredom, u subotu, 24. rujna, od 10 do 13 sati obilježiti će se na Franjevačkom trgu Europski dan jezika.

U projekt obilježavanja uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina, a to su VI.,V. i II. Osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije, to su Osnovna škola Cestica,Višnjica, Radovan, Donja Voća,Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Varaždinske Toplice,Ljubešćica, Lepoglava,Visoko, Ivanec, Trnovec ,škola starnih jezika „Žiger“, Srednja gospodarska škola Varaždin i OŠ Vidovec.

-Budući da smo mi kao učitelji prepoznali važnost višejezičnog obrazovanja odlučili smo baciti svijetlo i na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva - ističu iz Europskog kulturnog kruga - EKULT, dodavši da im je u podučavanju naglašen komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju.

Organizator obilježavanja Europskog dana jezika je udruga „Europski kulturni krug- EKULT“ - Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske.

Program vezan uz obilježavanje ovog dana odvija se pod motom „Deutsch ist nah!“, a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici nabrojenih škola sa simbolima Republike Njemačke, nagradnog kviza i kratkog zabavnog programa.