U srijedu na FOI-u predavanje o učinkovitosti upravljanja gradovima u Hrvatskoj

D.P./Varaždinske vijesti | 9.5.2017. u 13:20h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 10. svibnja na Fakultetu organizacije i informatike dr. sc. Tomislav Bogović i profesor emeritus Tihomir Hunjak održat će zanimljivo predavanje na temu Analize učinkovitosti upravljanja gradovima u Republici Hrvatskoj od 2005. do 2015. godine.

Predavanje će početi u 18 sati, u dvorani 1 (2. kat) na Fakultetu organizacije i informatike.

Predavanje se temelji na rezultatima istraživanja učinkovitosti upravljanja hrvatskim gradovima u razdoblju od 2005. do 2015. godine s posebnim naglaskom važnosti ovog istraživanja za lokalni kontekst.

Primarno istraživanje provedeno je u sklopu rada na doktorskoj disertaciji dr. sc. Tomislava Bogovića, pod vodstvom prof. emeritusa Tihomira Hunjaka na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Taj doktorski rad obranjen je 2014. godine pred povjerenstvom u kojem su uz mentora bili prof. dr. sc. Diana Šimić i prof. dr. sc. Zdravko Petak. Istraživanje je ponovljeno s novijim podacima i analizirat će se uočene razlike s aspekta mogućih poboljšanja upravljačke prakse u javnom sektoru. Pozivamo Vas da popratite ovo zanimljivo i vrlo aktualno izlaganje temeljeno na iskustvu, ali i realnim pokazateljima.

Ovo se predavanje realizira u suradnji Fakulteta organizacije i informatike i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu, u sklopu Dana otvorenih vrata HAZU.