U srijedu koncert pijanista Marijana Đuzela u Glazbenoj školi u Varaždinu Foto: VV arhiva / Glazbena škola Varaždin

U srijedu koncert pijanista Marijana Đuzela u Glazbenoj školi u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 18.10.2022. u 15:32h | Objavljeno u Društvo

Glazbena škola u Varaždinu u srijedu, 19. listopada ugostit će pijanista Marijana Đuzela, a na programu kojim će se predstaviti varaždinskoj publici naći će se djela Beethovena, Chopina i Šuleka.

Pijanist Marijan Đuzel stekao je osnovno glazbeno obrazovanje u svom rodnom gradu Imotskom, gdje je u glazbenoj školi učio klavir kod Alenke Milano i rog kod Ivana Glibote. Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. Studirao je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi Dubravke Tomšič, te je bio student Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (klasa Jana Jiračeka von Arnima). Svoja pijanistička znanja usavršio je na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.

U prosincu 2018. hrvatska diskografska kuća Croatia Records objavila je Đuzelov prvi solistički album pod nazivom Virtuoso collection: Marijan Đuzel (live), snimljen uživo na koncertu u Hrvatskom glazbenom zavodu, s izborom skladbi L. Van Beethovena (sonata iz op. 106, “Hammerklavier “), R. Schumanna, B. Bartoka i Davorina Kempfa.

Koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu s početkom u 18.00 sati, a ulaz na koncert je slobodan.