Četiri škole u Varaždinskoj županiji će provoditi projekt "Želim voziti bicikl" Foto: Martin Novosel

Četiri škole u Varaždinskoj županiji će provoditi projekt "Želim voziti bicikl"

| 13.11.2019. u 14:52h | Objavljeno u Društvo

Jutros se u prostorijama Općine Vinica predstavio projekt „Želim voziti bicikl“ kojeg će se provoditi u četiri osnovne škole na području Varaždinske županije, a to su OŠ Vinica, OŠ Cestica, OŠ Petrijanec i VII. OŠ Varaždin koji su danas poptisali ugovore o provođenju i financiraju projekta uz općine Vinica, Cestica i Petrijanec te ZSUGV. Sam projekt će provoditi Biciklistički akademski sportski klubVinica“ na čelu s Branimirom Štimecom, a najbolji učenici ovog programa su ujedno pobjednici i sudionici državnog natjecanja „Sigurno u prometu“.

- Oni najbolji koji će pohađati ovaj projekt, četiri najbolji iz osnovne škole, će se natjecati na županijskom natjecanju, najboljih četiri na županijskom idu na državno, a najboljih četiri na državnom idu na prvenstvo Europe - naglasio je Štimec.

- To je hvalevrijedno i jedan projekt kojeg apsolutno treba podržati jer se vide rezultati. Kada sam kao domaćin predstavio ovaj projekt, mi se svi moramo uključiti i sudjelovati jer je najveća tragedija kada jedno dijete u prometu pogine jer su nam prometnice pune kamiona i ostalih poteškoća u prometu, zato se i putem ovoga zapravo radi na prevenciji tragedija u prometu - objasnio je domaćin današnjeg predstavljanja projekta i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevec.

Uz domaćina, Marijana Kostanjevca, voditelje projekta te predstavnike pokrovitelja, među kojima je i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, na predstavljanje je stigao i varaždinski olimpijac Kristijan Đurasek koji je pozdravio i pohvalio ovu inicijativu.

- Jako je bitno da djeca nauče voziti bicikl i da su sigurna u prometu, a nakon toga, ako se nekome to svidi, može nastaviti i profesionalno se baviti biciklističkim sportom - rekao je Đurasek.

„Želim voziti bicikl“ je ranije u rujnu prošao na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019/2020. koji je objavljen 19. lipnja, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svojoj odluci od 25. rujna za provedbu projekta „Želim voziti bicikl“ izdvojio iznos od 120.904.76 kuna, čija ukupna vrijednost iznosi 185.904,76 kuna.