U ponedjeljak počinju prijave kandidata s teškoćama u razvoju za upis u 1. razred srednje škole

MGA/VV | 7.6.2020. u 12:45h | Objavljeno u Društvo

Sukladno Odluci o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021., u ponedjeljak, 8. lipnja, počinju prijave učenika s teškoćama u razvoju koji žele koristiti pravo upisa na zasebnim ljestvicama poretka.

Prijave u ljetnom upisnom roku započinju 8. lipnja i traju do 26. lipnja 2020. godine.

Kandidati s teškoćama u razvoju prijavljuju se Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Varaždin, Franjevački trg 7, radnim danom od 8 do 14.30 sati.

Za ostvarivanje prava upisa na zasebnim ljestvicama poretka kandidat mora priložiti rješenje o primjerenom programu obrazovanja i stručno mišljenje Službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Roditelji i učenik iskazuju svoj odabir liste prioriteta prema programima obrazovanja koje je Hrvatski zavod za zapošljavanje naveo u svom stručnom mišljenju i srednje škole u kojima se ti programi obrazovanja izvode, i to redom kako bi željeli da ih kandidat upiše.

Ako kandidat s teškoćama u razvoju ne ostvari pravo upisa na zasebnim ljestvicama poretka, može konkurirati s ostalim kandidatima prema postupku objašnjenom u publikaciji za redovne učenike.

Dodatne informacije o prijavi kandidata s teškoćama u razvoju mogu se dobiti na broj telefona 042/390-547.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci