U Parku mladih iscrtan novi grafit povodom proglašenja Varaždina "Gradom za mlade"

VV | 22.4.2021. u 19:29h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u četvrtak su kod rampe Skate parka u varaždinskom Parku mladih predstavili novi grafit. Ovaj inovativni grafit izrađen je uz koordinaciju platforme Graffiti na gradele povodom dobivanja i obilježavanja titule „Grad za mlade“ koju je Grad Varaždin osvojio za razdoblje od 2021. - 2024. godine.

- Mladi su sve aktualnija tema, oni su područje interesa svih nas i znamo da je nakon posljednjih nacionalnih izbora napravljen poseban središnji ured koji se bavi demografijom, ali i mladima. Dva puta bili smo u samom finalu Europske prijestolnice za mlade i vjerujem da je sama inicijativa Grada Varaždina potaknula i ovu dodjelu certifikata Grada za mlade na nacionalnoj razini. Važno je reći da je uvjet za dobivanje tog certifikata bio zadovoljiti 71 kriterij u osam različitih tematskih područja, a Grad Varaždin jedan je od devet gradova koji su dobitnici ovog certifikata. Naravno ovo nije certifikat koja se dobije jednom i nikada više i te standarde koje smo sami sebi postavili morati ćemo održavati i svake tri godine ispočetka obnavljati taj certifikat. S obzirom na to da se radi o mladima, a uz mlade vežemo urbanu kulturu, odlučili smo ovdje u našem skate parku koji je drugi najveći u Hrvatskoj, udomiti nagradu koju smo dobili, a to je ovaj grafit. Napravljen je u suradnji s udrugom Graffiti na gradele iz Bola na Braču koja nam i inače puno pomaže u cijeloj priči oko street arta u Varaždinu, a unutar sebe sadrži riječi Grad za mlade, a i samo ime Varaždin - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Gradonačelnik je istaknuo kako je grafit jedan vidljivi znak, simbol, uz zastavu koja će biti na Kapucinskom trgu, ali da je puno važniji sadržajni aspekt bavljenja mladim ljudima.

- Dugo vremena se u Varaždinu pomalo pogrešno, po meni, raspravljalo da trebamo imati samo Centar za mlade, koji sad konačno imamo i koji stvarno dobro djeluje. Međutim, nije to sve. Sama EU, a i Hrvatska uspjele su deset glavnih tematskih područja koja smo ispunili za dobivanje certifikata Grad za mlade, nametnuti kao kriterij. Dječji glasovi, kretnja, sportske i rekreacijske aktivnosti u ovom Parku za mlade, ne samo ovdje, nego na svim našim sportskim i dječjim igralištima u Varaždinu, to je ta kultura mladih i upravo u svim dijelovima grada trebaju biti omogućeni sadržaji koji su usmjereni prema mladim ljudima. Mi smo u tome djelomice uspjeli, naravno da ima još puno posla, ali infrastruktura je sad konačno postavljena - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

DSC_2361.JPG

DSC_2366.JPG

DSC_2367.JPG

DSC_2370.JPG

DSC_2380.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci