U palači Sermage otvorena izložba Darka Škrobonje: Prosuđivanje pseudourbanog kaosa

Igor Čolaković | 11.2.2020. u 17:58h | Objavljeno u Društvo

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Varaždinu, koja je otvorena u srijedu 5. veljače u salonu palače Sermage, svojim video projektima i fotografijama varaždinskoj likovnoj publici predstavio se mladi splitski medijski umjetnik Darko Škrobonja.

- U ovom lijepom ambijentu predstavio sam tri video projekta, dva su neovisne video instalacije, dok su - Meduze, klasična video projekcija - istaknuo je ovaj mladi umjetnik, koji je varaždinsku izložbu zamislio kao kompilaciju svojih recentnih radova.

Njegove fotografije i video radovi, kako je naglasio u predgovoru kataloga Branko Franceschi, "producirani u tamnom registru i snažnom kotrastu svjetlosti i sjene, prikazuju ogoljene motive ispražnjene od života, svedene su na gotovo apstraktne vizualne senzacije".

- Ovo je prva ovogodišnja izložba iz ciklusa - Something else Gallery, u kojem predstavljamo mlade umjetnike koji se bave multimedijom, odnosno, novim medijima u likovnoj umjetnosti. Ove ćemo godine u ovom salonu imati još barem troje umjetnika koji rade na području kreativne upotrebe novih tehnologija - rekla je viša kustosica Elizabeta Igrec, autorica postava ove atraktivne izložbe, koja će za razgled ostati otvorena do 1. ožujka.