U ožujku u varaždinskom kazalištu dvije gostujuće predstave: drama "Emet" i komedija "Tarzan" Foto: HNK Varaždin

U ožujku u varaždinskom kazalištu dvije gostujuće predstave: drama "Emet" i komedija "Tarzan"

VV | 23.2.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Ljubitelje kazališta u ožujku očekuje nekoliko predstava koje vrijedi pogledati. Već 2. ožujka s početkom u 19.30 sati na rasporedu je drama "Emet" Ivane Šojat gostujućeg Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka. Priča o slikarici Luciji i njezinim mračnim obiteljskim tajnama ovjenčana je Marulom za najbolju predstavu u cjelini i Marulom za režiju na 29. Marulićevim danima.

- "Emet" je poruka ljudima da trebaju razmotriti svoje rane i traume, suočiti se s njima, jer putujući kroz život s ranama ne škodimo samo sebi, nego i drugima, jer ih projiciramo na druge - rekla je Šojat.

Redatelj Strelec istaknuo je kako je u pitanju humano, potpuno apolitično i intimističko djelo, koje se tiče svakoga čovjeka, jer propituje pitanja života i smrti te pokazuje koliko je teško i problematično biti čovjek, već na intimnoj razini, izvan društvenog, političkog ili nekog drugog konteksta.

U predstavi nastupaju: Petra B. Blašković, Ljiljana Krička-Mitrović, Anita Schmidt, Antonija Pintarić, Duško Modrinić, Davor Panić, Armin Ćatić, Antonio Jakupčević, Lino Brozić i Zrinka Stilinović.

Dva dana kasnije, u srijedu 4. ožujka u 19.30 sati na Velikoj sceni gostuje Hrvatsko narodno kazalište iz Zadra s HIT komedijom "Tarzan" koju je režirao Matjaž Latin. U predstavi igraju Alen Liverić, Žana Bumber, Dean Krivačić i Mimi Zadarski.

Ulaznice možete kupiti na blagajni kazališta.

Označeno u