U nedjelju 30. siječnja 3. koncert 28. sezone Varaždinskog komornog orkestra

VV | 29.1.2022. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju 30. siječnja u 19,30 sati 3. koncert 28. sezone održat će Varaždinski komorni orkestar sa solisticom violončelisticom Kajanom Pačko i violinistom Mariom Korunićem kao koncert majstorom.

U sezoni najavljeni violinist Tristan Thery i Brahms u programu zamijenjeni su violinistom Korunićem i djelom P. I. Čajkovskog: Varijacije na rokoko temu, Op. 33 za violončelo i orkestar (za gudače priredio Audun G. Vassdal). Najavljena djela Mendelhsona i Suka ostaju.

Koncert za pretplatnike i kupljene karte na blagajni HNK u Varaždinu održat će se pod epidemiološkim uvjetima COVID potvrda i preboljenja.

U subotu 29. siječnja u 17 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu članovi Varaždinskog komornog orkestra održat će komemoraciju za preminulog Maestra Pavla Dešpalja, jednog od osnivača orkestra, počasnog člana, dirigenta s kojim je orkestar osvojio nagradu Orlando i snimio tri nosača zvuka te svake godine na kraju sezone održao koncert sve do bolesti prije dvije godine.

Više informacija o ulaznicama i sezoni na e-mailu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

unnamed.png