U Muzeju anđela nagrađene kratke priče

ič/vv | 4.10.2023. u 10:22h | Objavljeno u Društvo

Stigle 73 priče visoke kvalitete

U dvorištu varaždinskog Muzeja anđela u Kranjčevićevoj ulici u subotu, 30. rujna, upriličena je svečanost dodjele nagrada pobjednicima ovogodišnjeg, 13. natječaja za kratku priču Muzeja anđela.

Prosudbeno povjerenstvo u kojem su uz Željka Prsteca, utemeljitelja varaždinskog Muzeja anđela, bili i književna kritičarka Jadranka Pintarić, Marija Kopriva te književnik i prevoditelj Boris Perić, ove je godine dodijelio nagrade Milici Tomljenović iz Zagreba za priču - Najkice za potrebite, Ani Bilić iz Šibenika za "Lijepu priču" te Stjepanu Crniću iz Zagreba za priču "U krivo vrijeme na krivom mjestu", dok je Marijina nagrada dodijeljena Nataliji Bajer za priču "Sreča".

- Ove smo godine primili 73 priče iz Hrvatske i inozemstva, visoke kvalitete. Zahvaljujem svima koji su napisali priče za našu nagradu i čestitam ovogodišnjim pobjednicima - istaknuo je Željko Prstec.

Nagrađene priče čitali su dramske umjetnice Jagoda Kralj Novak i Marija Krpan a ove su godine natječaj podržali Grad Varaždin i Društvo hrvatskih književnika.