U Maruševcu obilježen 66. rođendan slikara Jurice Varge

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.4.2016. u 20:12h | Objavljeno u Društvo
LS METAL

Udruga prijatelja dvorca Maruševca organizirala je skup pod nazivom "Pričaj o Jurici" povodom proslave rođendana Jurice Varga u općini Maruševec.

Stihovima I.G.Kovačića, Blanka Glavica Ječmenica, predsjednica Udruge prijatelja dvorca Maruševca, pozdravila je Maruševčane i goste, prijatelje i poštovatelje slikara Jurice Varge.

Povodom obilježavanja Juričinog rođendana, Udruga je dala otisnuti dopisnicu-razglednicu na kojoj je autoportret slikara, dok je na poleđini kratak tekst o umjetniku.

Na sam dan rođenja, na pošti u Maruševcu bio je u upotrebi prigodan žig, odobren u centrali HP Zagreb. Kako je istaknuo Josip Jelenečki, jedan od autora, dopredsjednik u Varaždinskom klubu kolekcionara (VKK), ovaj žig je trajni zapis, dostupan širom svijeta elektroničkim putem svima koji su zainteresirani.

Skup je pozdravio i Milan Pavleković novoizabrani predsjednik VKK, te Udruzi poklonio i posebnu prigodnu kovertu sa slikom Jurice Varga.

Obraćajući se prisutnima, načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi posebno je istaknuo važnost Udruge u promicanju imena Općine Maruševec, obilježavanju znamenitih ličnosti vezanih uz općinu Maruševec i očuvanju kulturno-povijesnh vrijednosti ovog kraja.

Naime, Jurica Varga rođen je 7. travnja 1950.god. u Varaždinu, gradu u kojem je proveo životni vijek. Slikanjem se bavio 40 godina, predano s puno ljubavi i entuzijazma, neumorno dijeleći radost stvaranja s mnogobrojnim umjetnicima, amaterima, ranjivim i marginaliziranim skupinama, sa svim uzrastima. Svih tih godina bio je prisutan u društvenom životu, Varaždina i svih gradova i općina Varaždinske županije, ali i širom Hrvatske pa i izvan granica.

S posebnom je radošću i često boravio u Maruševcu, pa mu je kao organizatoru stotina izložbi i različitih kulturnih događanja, 1999.god. dodijeljen naslov „Dvorski slikar dvorca Maruševca“, koji je on s velikim ponosom nosio.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci