U "Ludbreškom suncu" volonteri iz svih krajeva svijeta

Varaždinske vijesti | 25.7.2018. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Ludbreško sunce" ovih je dana bogatija za međunarodnu suradnju. Naime, međunarodna studentska organizacija AIESEC ponudila im je pomoć u vidu volontera iz raznih krajeva svijeta, a kako u "Ludbreškom suncu" aktivnosti s ljetnim mjesecima ne jenjavaju, objeručke su prihvatili.

- Ispočetka sam bila malo skeptična kako ću odraditi ovaj zadatak s obzirom da nisam imala prijašnjih iskustava s djecom, ali sada sam već polako tužna jer se bliži dan odlaska, a ova su mi se djeca skroz uvukla pod kožu i u srce - rekla je Stella iz Hong Konga.

Elina iz Finske otkriva kako je već pri prvom susretu osjetila prekrasnu atmosferu.

- Toliko ljudi, a svi se cijelo vrijeme međusobno brinu jedni o drugima - navela je neke od svojih dojmova.

Komunikacija je na engleskom jeziku pa tako korisnici Ludbreškog sunce usput dodatno uče engleski jezik, a sami volonteri pokušavaju naučiti i ponešto hrvatskog jezika iako nam otkrivaju da ne ide baš najbolje jer je težak.

U Udruzi "Ludbreško sunce" trenutno su najviše fokusirani na uređenje nove kuće za stambenu zajednicu. Ključ za kuću u Sigecu kod Ludbrega već je u rukama, očekuje ih puno posla, ali i veselja, jer će se ovoj velikoj obitelji od stotinjak korisnika pridružiti novi.