U Kuli stražarnici Starog grada otvorenje izložbe varaždinskog kipara I. Mladenovića

D.P./Varaždinske vijesti | 17.10.2016. u 09:47h | Objavljeno u Društvo

U utorak 18. listopada u 19 sati u Galeriji HDLU-a, Kula stražarnica Staroga grada Varaždin, otvara se samostalna izložba kipara Ivana Mladenovića "Bikovi".

Inače, Ivan Mladenović rođeni je Varaždinac, a završio je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu u klasi profesora Slavomira Drinkovića te stekao zvanje magistar kiparstva.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i autor nekoliko javnih skulptura i nagrada. Njegove se skulpture nalaze u Vrsaru, u Velikom Trojstvu u Bjelovaru, a dvije skulpture od bronce u fundusu muzeja ALU-a. Mladenović je sudjelovao i na brojnim kiparskim radionicama, a dosad je imao nekoliko samostalnih izložbi. Između ostalih, izložbu "Čekanje" u Galerijskom centru Varaždin i izložbu "Ženski sastojak muške psihe" u Salonu galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.

Bik je čest motiv u umjetnosti, a taj motiv zaokuplja i Ivana Mladenovića. Autor je istraživač i tragač za svojim izrazom – napisao je, između ostalog, o izložbi Nedjeljko Krčar. D.P.

Označeno u