KLUB P4 Izložbe fotografija "Drugi pogled" u suradnji s udrugom "Sunce" Varaždin

VV | 7.11.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

U Centru za mlade P4 u ponedjeljak, 7. studenog, otvara se izložba fotografija "Drugi pogled" čiji su autori članovi udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima "Sunce" iz Varaždina.

Među brojnim udrugama civilnog društva s kojima varaždinska VANIMA trajno surađuje je i udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce“ iz Varaždina. Kako je među glavnim ciljevima „Sunca“ rad na potpunoj integraciji i inkluziji svih osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu sa izjednačenim mogućnostima kao ravnopravnih sugrađana, svoj je doprinos ostvarivanju te zadaće dala i VANIMA, organizirajući za članove „Sunca“ radionicu fotografije.

Ovu zanimljivu fotoradionicu vodila je vanjska suradnica VANIME Monika Rusak, a sudionici su bili Sanja Črnila, Natalija Horvat, Vjekoslav Bešenić, Danijel Zobović, Nikola Bahun, Jurica Križanec i Mario Hutinski. Radionica je održana tijekom listopada, a uz to što su dobili osnovne teorijske informacije o fotografiji, sudionici su imali priliku i sami fotografirati u varaždinskim eksterijerima.

Osim učenja i dobre zabave, rezultat radionice su i sjajne fotografije koje će javnosti biti prikazane na prigodnoj izložbi u podrumskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4, u sklopu programa „Podrum ponedjeljkom“ što ga VANIMA uz potporu grada Varaždina i Ministarstva kulture i medija uspješno provodi već treću sezonu za redom, obogaćujući tako kulturni i izložbeni program u gradu.

Galerija slika