U KINU IVANEC U srijedu premijera filma Zaboravljena mladost Foto: Grad Ivanec

U KINU IVANEC U srijedu premijera filma Zaboravljena mladost

Varaždinske vijesti | 14.9.2021. u 15:22h | Objavljeno u Društvo

UDVDR – Ogranak Ivanec i HVIDRA Ivanec u srijedu, 15. rujna, u ivanečkome Kinu priređuju premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Zaboravljena mladost".

Film je sniman na autentičnim lokacijama iz Domovinskog rata širom Hrvatske, a u njemu govore sudionici nekih ključnih događanja za cijeli ivanečki kraj i šire.

Snimljena su sjećanja hrvatskih branitelja i nekih društveno-političkih osoba širega ivanečkog kraja koji su sudjelovali u ranoj fazi demokratskih promjena 1990. te u ratnim operacijama od 1991. – 1995.

- Želja i namjera provoditelja projekta je da starije sugrađane podsjete, a mlade upoznaju s nesebičnom žrtvom i velikim domoljubljem kraja koji nije bio direktno zahvaćen ratnim razaranjima, no usprkos tome se u obranu domovine, posredno i neposredno, uključio veliki broj njegovih žitelja – poručuju organizatori te ističu da je film hommage svima njima, a posebno poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, kao i 23-godišnjem radu UDVDR Ogranka Ivanec.

Premijera filma u Ivancu je pozivnog karaktera, odnosno moći će se pogledati samo uz pozivnicu, važeći negativan PCR test te COVID potvrdu

Nakon Ivanca, film će biti prikazan u Maruševcu i Lepoglavi.