U Hrvatskoj pozitivno 34 nastavnika i 570 učenika, prelaze li uskoro sve škole na online nastavu? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Hrvatskoj pozitivno 34 nastavnika i 570 učenika, prelaze li uskoro sve škole na online nastavu?

IHR/Varaždinske vijesti | 21.10.2020. u 08:54h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- S jučerašnjim danom pod zdravstvenim nadzorom je bilo 159 prosvjetnih djelatnika i 6917 učenika u Hrvatskoj, od čega ih je 570 pozitivno na koronavirus. Pozitivno je i 34 nastavnika, dok ih je 125 u samoizolaciji - izvijestili su nas iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na pitanje koliko je nastavnika i učenika s područja Varaždinske županije pozitivno, odnosno u mjeri samoizolacije, u Ministarstvu kažu da raspolažu samo podacima na razini cijele Hrvatske.

- Za pojedina područja kontaktirajte osnivače škola i nadležni lokalni stožer - poručili su su nam iz Ministarstva.

Još jučer upite smo uputili Gradu Varaždinu, odnosno Varaždinskoj županiji koji su osnivači škola na području Varaždinske županije, međutim odgovor nismo dobili.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i činjenicu da gotovo svakodnevno dolazi do "ispadanja" razreda iz odgojno-obrazovnog sustava, u javnosti se sve više nagađa kako bi uskoro sve škole mogle prijeći na nastavu na daljinu, a kao datum spominje se 1. studenog. Međutim, tu su informaciju u Ministarstvu demantirali.

- Informacija o prelasku na online nastavu nije točna - poručili su i dodali da o primjeni modela provođenja nastave (A, B ili C model) odlučuje škola u suradnji s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom.

Prema trenutnim podacima kojima raspolaže Ministarstvo, većina škola u Hrvatskoj nastavu ima uživo, odnosno prema modelu A. Tako nastavu prema tom modelu ima čak 79,54 posto škola, dok mješoviti model nastave, tzv. model B ima 6,18 posto škola, odnosno njih 84. Potpuno je na online nastavu, tzv. model C prešlo 1,40 posto, odnosno 19 škola, a među njima je od jučer i Prva gimnazija Varaždin. Kombinaciju A I B modela ima 3,24 posto, odnosno 44 škole, a kombinaciju modela A i C 9,64 posto, odnosno 131 škola.

Označeno u