U HNK Varaždin nova kazališna sezona započinje predstavom "Nema života na Marsu"

| 13.9.2017. u 14:43h | Objavljeno u Društvo

Danas je na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu predstavljena 2017./2018. sezona.

Sezona počinje već u subotu 16. rujna na sceni “Zvonimir Rogoz” s praizvedbom ljubavne komorne drame “Nema života na Marsu” Une Vizek” koju će režirati Marina Pejnović.

- Ovo je moja prva režija u Varaždinu, zahvalna sam umjetničkom direktoru Ozrenu Prohiću i intendantici Jasni Jakovljević na prilici. Ovo je jedno divno iskustvo i jedan odličan mali ansambl. Tema predstave je jedan ljubavni odnos između kolega u ureda koji se nakon deset godina zajedničkog rada zaljube. U tom trenutku oni se ništa ne usude napraviti i razdvoje se na svoje unutarnje i vanjske ličnosti koje su u konstantnom dijalogu i borbi do kraja - rekla je redateljica Marina Pejnović.

Dvije glavne uloge tumače četiri osobe i to Barbara Rocco i Robert Plemić, dok će vanjske ličnosti glumiti Jan Kerekeš i Katarina Strahinić.

Ova će se sezona isticati po novim autorima i suvremenim temama.
- Ovu sezonu nastavljamo ono što je najbolje u HNK Varaždin - otvaramo prostor našim mladim redateljima, glumcima, dramatičarima ali i drugim značajnim redateljima. Radimo i dječju i glazbenu scenu, a što je najvažnije, nastavljamo jedan konzistentni repertoar na sceni “Zvonimir Rogoz” koja sljedeće godine slavi 40. obljetnicu postojanja. Na Velikoj sceni nastavljamo sve ono što je specifičnost HNK u Varaždinu a to je i kajkavizacija klasike, sama klasika i suvremeni tekstovi- rekao je umjetnički direktor HNK u Varaždinu Ozren Prohić, navodeći kako su ove sezone planirane i brojne razmjene i kazališna gostovanja.

Uz “Nema života na Marsu” ove će sezone premijeru doživjeti još osam novih predstava. Na Velikoj sceni imat ćemo priliku vidjeti predstavu “Palikuće” redatelja Ivice Kunčevića, zatim “Kroćenje goropadi” Williama Shakespearea, ali kao kajkavizaciju dok će predstavu režirati Krešimir Dolenčić. Uz njih, na Velikoj će se sceni odigrati i Sofoklova predstava “Filoktet” redatelja Ozrena Prohića.

Na sceni “Zvonimir Rogoz”, uz “Nema života na Marsu”, odigrat će se “Zmijsko klupko” redateljice Ksenije Krčar i “Dežgracija” redateljice Julije Klier.

Na glazbenoj sceni nakon dugo vremena imat ćemo priliku pogledati mjuzikl “Last five years” redateljice Lee Anastazije Fleger.

Djeca će također moći uživati u predstavama i to u predstavi “Nezaposleni Djed Mraz” redateljice Sare Stanić, te u predstavi “Jaje” Dubravka Torjanca.

Označeno u