U Gospodarskoj školi održana završna konferencija projekta "Prekvalifikacijom do posla"

MGA/VV | 16.1.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Na konferenciji koja je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, održana u Gospodarskoj školu Varaždin predstavljeni su rezultati projekta „Prekvalifikacijom do posla“ čiji je nositelj bila Gospodarska škola Varaždin.

Uz ravnateljicu Gospodarske škole Varaždin Katicu Kalogjera Novak, voditeljicu projekta Martinu Katalenić, na konferenciji je sudjelovala predstavnica partnera na projektu, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu, predstojnica Branka Šaško, predstavnik Varaždinske županije, zamjenik župana, Tomislav Paljak te ostali mnogobrojni gosti.

Treba naglasiti kako je Gospodarska škola Varaždin od 25.1.2018. godine do 25.1.2020. godine, u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti, bila nositelj EU projekta pod nazivom Prekvalifikacijom do posla. Ukupna vrijednost projekta je 1.465.955,38 HRK.

Gospodarska škola Varaždin projekt je provodila u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Cilj projekta bio je omogućiti povećanje razine znanja, vještina i kompetencija te jačanje konkurentnosti na tržištu rada dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine upisom u postupak prekvalifikacije za zanimanja Kuhar i Slastičar.

U projektu je sudjelovalo 23 polaznika, od kojih je 7 polaznika završilo za zanimanje Kuhar, a 5 polaznika završilo je za zanimanje Slastičar. Polaznici su stekli nova znanja, vještine i kvalifikacije i time postali konkurentniji na tržištu rada.

Također, u projektu je nabavljena oprema za kuharski praktikum koja je polaznicima u ovom projektu i koja će u budućim prekvalifikacijama i redovnim učenicima omogućiti kvalitetniju i suvremeniju praktičnu nastavu u školi.