U Elektrostrojarskoj školi učitelji i učenici udružili snage i pokrenuli Slagalicu znanja

| 23.3.2020. u 15:48h | Objavljeno u Društvo

U novonastaloj situaciji i u nedostatku televizijskih sadržaja za učenike srednjih strukovnih škola profesori Elektrostrojarske škole u suradnji s Prvom školskom televizijom pokrenuli su Slagalicu znanja, emisiju za učenje na daljinu. Nastava je prvenstveno zamišljena kao dopuna nastavnih sadržaja za učenike Elektrostrojarske škole, ali i svih srednjih škola kojima su zanimljivi ovakvi materijali. Nastala je kao pilot projekt pojedinih nastavnika koji su se odvažili i prvi puta stali pred kamere te svoju nastavu izveli u studiju.

Glavni urednik Tibor Bün, navodi da je prva emisija objavljena isti dan kad su i snimljeni materijali kako bi učenici što prije mogli i na ovaj način pratiti nastavne sadržaje iz svojih domova i da su povratne informacije pozitivne.

- Povratne informacije su izvrsne, javljaju nam se i bivši učenici koji su danas uspješni studenti i hvale ovaj vrijedan projekt - kaže Bün. Snimanje se obavlja u studiju Prve školske televizije, a pojedina predavanja kao što je primjerice nastava iz matematike se snimaju u specijaliziranom razredu u kojem se inače izvodi nastava s učenicima. Ova ideja je realizirana zahvaljujući vrijednoj ekipi Prve školske TV u kojoj su Domagoj Dugi i Antonio Čukoić u ulozi snimatelja, montažera i realizatora emisija, Andrea Žigić Dolenec kao urednica i voditeljica emisije Slagalica znanja te Valentina Šinjori kao lektorica i voditeljica Centra izvrsnosti za hrvatski jezik u sklopu koje djeluje Prva školska TV.

- Zapravo je sve krenulo od Školske televizije koja je nastala u Elektrostrojarskoj školi Varaždin kao medij koji će proizvoditi medijske sadržaje za učenike osnovnih i srednjih škola. Ideja oko snimanja nastavnih sadržaja je prisutna već nekoliko godina pa tako i sam naziv emisije koji su osmislili učenici prije četiri godine u sklopu predmeta medijski projekti - kaže Bün, dodajući da je uz naziv, jedan od tadašnjih medijskih tehničara Neven Galunić izradio grafičke elemente emisije.

Kako je zamišljena nastava i koje predmete možete odgledati čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...