U četvrtak predavanje "Utjecaj medija na mozak u razvoju" Foto: ilustracija

U četvrtak predavanje "Utjecaj medija na mozak u razvoju"

Varaždinske vijesti | 4.3.2019. u 11:58h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 7. ožujka, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu (Hallerova aleja 1, Varaždin), Kabinet Nueva održava predavanje pod nazivom "Utjecaj medija na mozak u razvoju".

- U suvremenom svijetu svakodnevno smo okruženi različitim elektroničkim medijima. Oni također preuzimaju sve veću ulogu u obiteljskom okruženju, ali i u odgojno-obrazovnoj i edukacijsko rehabilitacijskoj paradigmi. Gledanje u ekrane počinje od rođenja djeteta te se broj sati provedenih ispred ekrana povećava s dobi djeteta. Elektronički mediji imaju različite utjecaje na naše osjetilne sustave posebice u najranijoj dobi, najveći utjecaj je kroz auditivni i vizualni sustav. Kako i u kojoj mjeri mediji utječu na razvoj djece, kada mogu biti štetni, a kada poticajni za razvoj, neka su od pitanja na koja ćemo pokušati naći odgovore - poručuje Eva Brlek, mag.rehab.educ./psihoterapeut.

Eva Brlek magistrirala je edukacijsku rehabilitaciju na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Nakon fakulteta pohađa petogodišnju poslijediplomsku edukaciju iz realitetne psihoterapije u organizaciji William Glasser instituta iz Los Angelesa i Inštituta za Realitetnu terapiju u Kranju, te je stekla zvanje psihoterapeut pod supervizijom. Trenutno pohađa doktorski studij "Mediji i komunikacija" na Sveučilištu Sjever. Završila je mnoštvo dodatnih tečajeva iz dječjeg razvoja te terapijskih postupaka koji doprinose razvoju sposobnosti, znanja i interesa kod djeteta. Radi u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar kao defektolog-rehabilitator. Vlasnica je i direktorica Kabineta za razvojnu podršku i savjetovanje "Nueva", koji nudi usluge razvojne procjene, edukacijsko rehabilitacijsku podršku te psihoterapijsko savjetovanje.

Predavanje počinje u 17 sati, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mjesta te se primaju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 098/1911-566.