U četvrtak otvorenje izložbe Metastabilna Sfera ~ Fiat Lux varaždinskog autora Dražena Pavlovića

Varaždinske vijesti | 23.3.2022. u 17:26h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 24. ožujka, u 19 sati u Galeriji HDLU, u Kuli stražarnica Starog grada, upriličit će se otvorenje izložbe Metastabilna Sfera ~ Fiat Lux, varaždinskog autora Dražena Pavlovića.

Dražen Pavlović rođen je 17.05.1962. u Varaždinu. Profesionalni slikar snažnog i otvorenog kolorizma te originalnog – autentičnog stila i tematskog pristupa.

Predstavnik je metastabilizma, novog internacionalnog znanstveno-umjetničkog pokreta ( TMM – The Metastabilian Movement ), čija filozofija se temelji na teoriji komplementarne prirode (The Complementary Nature ; J.A.ScottKelso & David A. Engstrom – Cambridge, Massachusetts / London, England ).

Član je HDLU Varaždin, HDLU Zagreb i LUV Varaždin te dopisno u nekoliko međunarodnih umjetničkih asocijacija ( USEUM London, World Art Fundation, New York ART, Fine Art America, Athens Art) .

Do sada je priredio 41 samostalnu izložbu, sudjelovao je na više od 200 skupnih izložaba revijalnog, natječajnog i kriterijskog karaktera, te na više od 180 likovnih kolonija, umjetničkih simpozija i umjetničkih rezidencija u Hrvatskoj i inozemstvu ( Slovenija, Italija, Mađarska, Austrija, Makedonija, Srbija, BiH, Grčka, Indija, SAD, Njemačka, Velika Britanija, Ukrajina, Rusija ).

Osim štafelajnim slikarstvom, profesionalno se bavi grafičkim oblikovanjem, multimedijom, muralistikom te scenografijom i likovnom opremom interijera poslovnih i stambenih prostora.

Za svoj umjetnički rad primio je nekoliko vrijednih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada, a početkom 2015.god. proglašen je umjetnikom mjeseca od strane utjecajnog indijskog časopisa za umjetnost, modu, film i fotografiju ; „emerZingStars“ , sa sjedištem u New Delhi-u ( i podružnicama u NYC, Londonu, Moskvi, Rimu i Parizu ).