U četvrtak donatorska akcija za Zakladu Vita: probajte finu sarmu i pomozite teško oboljeloj djeci Foto: Varaždinska županija / ilustracija

U četvrtak donatorska akcija za Zakladu Vita: probajte finu sarmu i pomozite teško oboljeloj djeci

Varaždinske vijesti | 21.12.2022. u 09:07h | Objavljeno u Društvo

U atriju Županijske palače u Varaždinu će sutra, u četvrtak 22. prosinca, od 11 do 13 sati biti održana donatorska akcija – podjela sarme za Zakladu Vita, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti.

Svi građani mogu doći i kušati sarmu pripremljenu od najfinijeg varaždinskog zelja i pritom, prema svojim mogućnostima, donirati za pomoć bolesnoj djeci.

Čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk ponovno je donirala zelje, meso i krumpir, a sarmu pripremaju kuhari hotela Turist. 

Ovoga tjedna održana je peta sjednica Upravnog odbora Zaklade Vita, na kojoj je novčana potpora odobrena za 25 djece oboljelih od malignih i drugih teških bolesti. Ovisno o bolesti i financijskoj situaciji roditelja, članovi Upravnog odbora dodijelili su po 5.000 kuna, odnosno 3.000 kuna potpore za sufinanciranje nabave lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

Da bi Zaklada i dalje pomagala djeci i njihovim roditeljima, sutra će biti održana nova donatorska akcija.

Iz Zaklade Vita pozivaju sve građane da sutra dođu u atrij Županijske palače, uživaju u finoj sarmi i pomognu oboljeloj djeci!